Alissha är ny studerandeombudsman

– Jag vill rekrytera studenter till utbildningen och sedan till Vårdförbundet. Och jag vill få dem att känna sig stolta över sitt yrke.

Det säger Alissha Loebig som sedan några dagar är ny studerandeombudsman på Vårdförbundet. Hon är biomedicinsk analytiker och efterträder Anna Paulsson som studerandeombudsman för den gruppen.

Alissha Loebig kom till Sverige för drygt fem år sedan. I usa hade hon studerat fysiologi, anatomi och biologi; här valde hon utbildningen till biomedicinsk analytiker.

– Jag tycker att det är jätteroligt att få chansen att arbeta som biomedicinsk analytiker. Det är ett yrke som är dynamiskt och går framåt hela tiden. Och så är det kul med alla apparater på labbet.

Därför ska hon inte bara rekrytera studenter under utbildning till Vårdförbundet, utan också försöka inspirera unga att över huvud taget välja att bli biomedicinska analytiker.

– Alla vet vad en läkare och en sjuksköterska är, men ingen vet vad en biomedicinsk analytiker är. Det vill jag hjälpa till att förändra!

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida