Student

Friad från misstanke om tentafusk

Friad från misstanke om tentafusk
Ord står mot ord om tentafusk i Halmstad. Arkivbild: Mostphotos

Nervöst pillande med tröjan eller fuskläsning i mobilen? En sjuksköterskestudent i Halmstad, misstänkt för tentafusk, frias från anklagelserna eftersom ord står mot ord.

19 december 2016

Det var efter en svår tenta – som beskrivs som en vattendelare – som studierektorn på sjuksköterskeprogrammet i Halmstad blev kontaktad av en upprörd student som sett en klasskamrat fuska, skriver Hallandsposten.

Flera vittnen

När fallet utreddes visade det sig att flera personer sett samma sak under två olika salstentor. Två vittnen hade sett hur klasskamraten satt och tittade ner på sin mobiltelefon som hen hade mellan sina knän, skrev och suddade. Två andra hade bara sett det misstänkta beteendet men inte själva mobilen.

Den anmälda studenten har nekat till anklagelserna och själv sagt att det klasskamraterna måste ha missuppfattat som fusk var nervöst pillande med tröjan. Studenten anklagar också anmälarna för att gadda ihop sig eftersom de inte tycker om varandra.

Frias av disciplinnämnden

Enligt Hallandsposten har disciplinnämnden som bedömt fusket konstaterat att ord står mot ord och att den anmälda studentens version ”inte är så osannolik att den kan lämnas helt utan avseende.” Därför avskrivs fuskanmälan.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida