Studenterna i Stockholm: ”Sluta dumpa våra ingångslöner”

Studenterna i Stockholm: ”Sluta dumpa våra ingångslöner”
Ulrika Blumfelds är en av dem som har skrivit på sjuksköterskestudenternas lönekrav på skäliga ingångslöner.

Blivande sjuksköterskor på tre högskolor i Stockholm protesterar mot vad de kallar lönedumpning. I morgon lämnar de en protestlista mot låga ingångslöner till landstingsrådet Filippa Reinfeldt. ”Vägra ingångslön under 24 000”, lyder uppmaningen.

10 november 2011

Det är sjuksköterskestudenter på Röda Korsets högskola, Sophiahemmet och Ersta Sköndal högskola som har tröttnat på de låga ingångslönerna inom Stockholms läns landsting. I morgon klockan 14 lämnar en delegation ett brev till Filippa Reinfeldt med krav på skäliga ingångslöner.

Ulrika Blumfelds är färdig sjuksköterska nästa sommar och hon är en av 200 studenter som har skrivit under uppropet.

– Landstinget säger att lönerna är individuella, samtidigt får nyutexaminerade sjuksköterskor höra under anställningsintervjuerna att det finns riktlinjer om att ingångslönen ska vara mellan 20 500 och 21 000 kronor på Stockholms storsjukhus, berättar hon.

Kartellbildning

De blivande sjuksköterskorna har också fått höra att storsjukhusen i Stockholm har en överenskommelse sinsemellan om att inte bjuda över varandra i lön för att locka sjuksköterskor till det egna sjukhuset.

– Det är kartellbildningen och även om det är fullt lagligt så lämnar det en del övrigt att önska rent moraliskt, säger Ulrika Blumfelds.

Hon kallar det lönedumpning och berättar att hon har talat med en HR-representant som sagt att ingångslönerna inte är så viktiga och att de i stället ska koncentrera sig på löneutvecklingen.

– Vi tjänar mer på att arbeta extra under utbildningen än vi gör som nyutexaminerade sjuksköterskor, och dessutom existerar knappt någon löneutveckling för oss. Vi finner oss inte i det – vi är 80-talister och kräver betalt för det vi gör, säger Ulrika Blumfelds.

”Skriv inte på anställningsavtal”

Uppmaningen till alla blivande sjuksköterskor är att tänka på att varje anställningsintervju också är en löneförhandling.

– Vi vill medvetandegöra alla som går ut nu att tänka på det och att säga nej om de erbjuds mindre än 24 000 kronor i månadslön, säger Ulrika Blumfelds.

Eftersom det råder sjuksköterskebrist på sjukhusen i Stockholm har studenterna gott hopp om att lyckas få upp ingångslönerna.

– Vi ser tecken på att det börjar hända saker. Bland annat har vi hört om sjuksköterskor som har fått 26 000 kronor i ingångslön.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida