Studenterna i Stockholm:
”Sluta dumpa våra ingångslöner”

Blivande sjuksköterskor på tre högskolor i Stockholm protesterar mot arbetsgivarnas lönekarteller . ”Vägra ingångslön under 24 000”, lyder uppmaningen.

30 november 2011

Sjuksköterskestudenter på Röda korsets högskola, Sophiahemmet och Ersta Sköndal högskola har tröttnat på de låga ingångslönerna i Stockholms läns landsting. I november tågade en liten delegation till landstingshuset i Stockholm i hopp om att få överlämna en protestlista mot låga ingångslöner till sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt.

Något landstingsråd fick studenterna inte träffa, men väl ett antal tjänstemän som lovade att vidarebefordra deras löneprotest till personallandstingsrådet Anna Starbrink. Ulrika Blumfelds, en av drygt 200 studenter som har skrivit under uppropet, var med vid landstingshuset.

— Några dagar efter det att vi hade lämnat vår protest och önskat ”lycka till med rekryteringen i sommar” tog personallandstingsrådet kontakt via mejl. Hon har skrivit på sin blogg att det inte är politikerna som sätter lönerna, och att landstinget vill vara en attraktiv arbetsgivare. Vi undrar: hur visar man det?

I slutet av november ska studenterna få träffa landstingsrådet, och tills dess ska de ha läst på och vässat argumenten.

— Vi kommer att lyssna på vad hon har att säga och sedan ställa frågor om hur hon ser på lönenivåerna och på individuell lönesättning, säger Ulrika Blumfelds.

De blivande sjuksköterskorna är inte bara upprörda över låga ingångslöner. De protesterar också mot att alla Stockholms sjukhus erbjuder ungefär samma lön.

— Landstinget säger att lönerna är individuella, samtidigt får nyutexaminerade sjuksköterskor höra under anställningsintervjuerna att det finns riktlinjer om att ingångslönen ska vara mellan 20 500 och 21 000 kronor på Stockholms storsjukhus, berättar Ulrika Blumfelds.

Studenterna har också fått höra att storsjukhusen i Stockholm har en överenskommelse sinsemellan om att inte bjuda över varandra i lön för att locka sjuksköterskor till det egna sjukhuset.

— Det är kartellbildningen och även om det är fullt lagligt så lämnar det en del övrigt att önska rent moraliskt.

Ulrika Blumfelds kallar det löne­dumpning och berättar att hon har talat med en HR-representant som sa att ingångslönerna inte är så viktiga och att de i stället ska koncentrera sig på löneutvecklingen.

— Vi tjänar mer på att arbeta extra under utbildningen än vi gör som nyutexaminerade sjuksköterskor, och dessutom existerar knappt någon löneutveckling för oss. Vi finner oss inte i det — vi är 80-talister och kräver betalt för det vi gör, säger hon.

Uppmaningen till alla blivande sjuksköterskor är att tänka på att varje anställningsintervju också är en löneförhandling.

— Vi vill göra alla som går ut nu medvetna om det och uppmanar dem att säga nej om de erbjuds mindre än 24 000 kronor i månadslön. Och vi ser tecken på att det ger resultat: Allt fler frågar om arbetsvillkoren, och säger nej till arbete om ingångslönen är för låg. Nu hör vi om nyutexaminerade som erbjuds 23 000 eller 24 000 kronor i månaden. Det är kul.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida