Studenterna missnöjda med ledningens svar om ingångslöner

Studenterna missnöjda med ledningens svar om ingångslöner
Maria Englund, personaldirektör i Stockholms läns landsting, ser inte löneupproret som något problem: "Det står dem helt fritt", säger hon. Hon vet inte vilka konsekvenser det kan få för lönesättningen, och har ingen plan att agera. Foto: Erja Lempinen

Sjuksköterskestudenterna i Stockholm som vägrar en ingångslön under 24 000 kronor har träffat personallandstingsrådet och landstingets personaldirektör. De fick inte de raka svar som de helst hade velat ha.

8 december 2011

Som Vårdfokus tidigare berättat har sjuksköterskestudenter på Ersta Sköndal högskola, Röda korsets högskola och Sophiahemmets högskola  startat en proteströrelse mot de låga ingångslönerna i Stockholms läns landsting.

Ulrika Blumfelds, en av talespersonerna för de blivande sjuksköterskorna, var med vid träffen med personallandstingsrådet Anna Starbrink (Fp) och landstingets personaldirektör Maria Englund i förra veckan. Tre frågor ville studenterna ha svar på:

Vad är individuell lönesättning?Vem är vår arbetsgivare?Vem sätter våra löner?

– Några raka svar fick vi inte, säger Ulrika Blumfelds.

I stället fick de en förklaring från personallandstingsrådet om att hon som politiker ger landstinget i uppdrag att uppfylla befolkningens vårdbehov, men att det inte är politikerna – utan parterna – som sätter lön.

Marknadskrafter styr

När Vårdfokus ringer upp personaldirektör Maria Englund förklarar hon att landstinget praktiserar individuell och differentierad lönesättning, att det innebär löneskillnader både inom och mellan yrkesgrupper och att lönen bland annat styrs av marknadskrafterna.

– Ansvaret för att sätta lön, vid nyanställning och vid den årliga lönerevisionen, har arbetsgivaren lagt ut på chefer med ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Vi får ofta frågan, även från politiker, om vi har generella direktiv om lönesättningen och så är det inte, säger Maria Englund.

Det håller inte sjuksköterskestudenterna med om. De är upprörda över riktlinjer som håller ner och pressar samman ingångslönerna. Vid sitt möte förklarade de för makthavarna att varken policydokument eller kollektivavtal om individuell lönesättning följs av storsjukhusen i Stockholm.

– Vi anser inte att man kan kalla det för individuella löner när 50 av 70 sjuksköterskor erbjuds mellan 20 500 och 21 500 kronor vid anställningsintervjuerna. Det anser vi är ett tecken på kartellbildning, säger Ulrika Blumfelds.

Förnekar inte riktlinjer

Att det finns överenskommelser eller riktlinjer mellan Stockholms storsjukhus förnekar inte Maria Englund. Hon tycker heller inte att det är särskilt konstigt.

– Det är ganska givet att man har kontakt om lönesättning mellan verksamheterna. Det ser jag inte som något problem. Om chefer inte anser att de har mandat att sätta individuella löner så måste ledningen vara tydlig och se till att cheferna vet vilket mandat de har, säger hon.

Studenternas uppror fortsätter. Ulrika Blumfelds var själv på en anställningsintervju i förra veckan och tackade då nej till en ingångslön på 21 500 kronor.

– Jag är småbarnsmamma och snart 30 år och jag kan inte försörja mig på en så låg lön. Dessutom arbetar jag extra som personlig assistent och tjänar omkring 25 000 kronor i månaden. Om jag räknar samman tre års utebliven lön och studielån så har studierna kostat mig en miljon. Jag har inte råd att ta ett arbete för 21 500 i månaden. Det här yrket är inget kall, säger hon.

Nästa steg i studenternas lönekamp är ett fackeltåg den 15:e december. De träffas på Södermalmstorg i Stockholm.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida