debatt

”Applåderna räcker inte längre”

”Applåderna räcker inte längre”
Inför 2021 och de närmsta åren, krävs rejäla krafttag. Det är dags, dags för en värdig löneutveckling för oss välfärdsakademiker, skriver författarna till debattartikeln.

"Kavla upp ärmarna och visa uppskattning i form av ekonomiska resurser till era fantastiska och livsviktiga medarbetare – det är dags att tacka med lön nu", skriver Jenny Olsson och Katarina Nilsson Reian, ordföranden för Vårdförbundet Västerbotten.

8 mars

Tänk er följande annons för att rekrytera legitimerade professioner, inte alltför sällan just sjuksköterskor:

”Vi söker Dig! Du har en universitetsutbildning på 3-5 år. Du trivs med att jobba övertid. En indragen planerad ledighet eller semester är inte av betydelse för dig. Din flexibilitet och uthållighet är enorm. Från en dag till en annan, erbjuds du en ny arbetsplats, nya kollegor och nya arbetsuppgifter. En ny arbetstid från heltid dagtid, kan förändras till arbete dygnets alla timmar. Om du hjälper till och byter arbetsplats utanför din klinik, kan du erbjudas en summa för besväret, men byter du avdelning inom kliniken utgår ingen ersättning alls.

Långa skift över 12 timmar kan erbjudas och möjlighet till extrapass. Vi som arbetsgivare väljer på vilken avdelning du behövs bäst med din unika kompetens. Ofta en arbetsplats där dina kollegor har eller funderar på att lämna skeppet. Hör du till de medarbetare som blir kvar på din ordinarie arbetsplats, när kollegorna förflyttats, får du arbeta hårdare för att upprätthålla ordinarie verksamhet. Vill du kompetensutveckla dig och bygga på din kunskap för att än mer gynna patienterna i Västerbotten – kan det bli svårt på grund av kompetensbrist och neddragningar. Vi drar in dina lönetillägg och om du har tur bakas en del in i lönen. Vi har även sagt upp avtalet om måltidsuppehåll utan att ge dig möjlighet att ta ut din rast.

Löneökningen har genom åren kompenserats med lägre grundbemanning.

Löneutvecklingen vi erbjuder är beroende på vad du presterar, vare sig det är en pandemi, hårt tryck eller bara det att säkra liv och hälsa. Förra året var det procentuella löneutfallet för just Vårdförbundets medlemmar i Västerbotten näst sämst av alla Sveriges regioner, 2,2 procent medan regionen under 2019 hamnade sist i klassen. Därmed lyckas vi hålla oss under industrins märke. Löneökningen har genom åren kompenserats med lägre grundbemanning. Verksamheten förutsätter vi att du ordnar upp genom att arbeta mycket övertid.

Blir du trött på grund av hård arbetsbelastning och mycket övertid, kan du temporärt få gå ner till din ordinarie heltid. Du bör undvika att planera att träffa din familj eller vänner under helger. Fler helgpass finns att tillgå i mängder och då förväntas det att du ställer upp. Du kommer märka av att antalet sms ökar markant, då vi ständigt söker din uppmärksamhet under din begränsade ledighet. Känns det lockande? Välkommen med din ansökan.”

Ovanstående annons är självklart fiktiv. Däremot vill Vårdförbundet understryka att det är en alltför träffande beskrivning av arbetssituationen för legitimerade vårdförbundsmedlemmar, anställda i regionen.

Kompetensbristen är ett faktum sedan länge.

Vårdförbundet vill se en vård som kontinuerligt utvecklas och optimeras. En optimering som inte längre kan baseras på medlemmarnas goda vilja att ställa upp och riskera sin egen hälsa.

Jenny Olsson, avdelningsordförande Vårdförbundet i Västerbotten.

Inför 2021 och de närmsta åren, krävs rejäla krafttag. Det är dags, dags för en värdig löneutveckling för oss välfärdsakademiker. Inte tillfälliga kompensationsplåster, utan en vettig löneutveckling under ett helt yrkesliv. Kompetensbristen är ett faktum sedan länge. Antalet legitimerade barnmorskor och specialistsjuksköterskor inom områden som anestesi, intensivvård, ambulans och distrikt minskar till antalet medan ledning och administration ökar.

Återkommande prioriterade lönesatsningar på Vårdförbundets medlemmar kommer attrahera och säkra upp framtida rekrytering av nyutbildade kollegor. Det gör också att den erfarna kollegan med sin ovärderliga kunskap, väljer att stanna kvar. Många medlemmar som söker nya utmaningar hos bemanningsföretag, uppger att de fått bättre arbetstider, bättre arbetsmiljö och som grädden på moset – dubblerat sin lön.

Katarina Nilsson Reian, vice ordförande Vårdförbundet Västerbotten. Foto: Vårdförbundet

Applåderna räcker inte längre, inte heller ryggdunk. För Vårdförbundet är lönefrågan brännhet. Så, kavla upp ärmarna och visa uppskattning i form av ekonomiska resurser till era fantastiska och livsviktiga medarbetare – det är dags att tacka med lön nu, Region Västerbotten!

Jenny Olsson, ordförande Vårdförbundet Västerbotten

Katarina Nilsson Reian, vice ordförande Vårdförbundet Västerbotten

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida