Arbetsmiljö

Facket anmäler hela sjukhusförvaltningen till Arbetsmiljöverket

Facket anmäler hela sjukhusförvaltningen till Arbetsmiljöverket
Arbetsmiljöbristerna är stora på Skånes universitetssjukhus i Lund, menar Vårdförbundet. Foto: Anders Olsson.

Trött och sliten personal, snabba omplaceringar mellan mottagningar och avdelningar och arbete varannan helg. Nu sätter Vårdförbundet i Skåne ner foten och anmäler för första gången hela förvaltningen för Skånes universitetssjukvård till Arbetsmiljöverket.

Under förra året begärde Vårdförbundet i Skåne åtgärder för att förbättra arbetsmiljön, så kallade 6:6a-anmälningar, vid sju tillfällen. Det är en kraftig ökning mot tidigare år. Fem av anmälningarna gick vidare till Arbetsmiljöverket.

– Men vi tycker inte att det har gett något större effekt och samtidigt larmas det från andra enheter inom Skånes universitetssjukhus om brister i arbetsmiljön. Därför går vi nu vidare och anmäler hela förvaltningen till Arbetsmiljöverket, säger Michaela Norén som är huvudskyddsombud för Vårdförbundet på Skånes universitetssjukhus.

Vad är en 6:6a-anmälan?

  • I arbetsmiljölagens paragraf 6:6a står det vad ett skyddsombud ska göra vid allvarliga arbetsmiljöproblem.
  • Först vänder sig skyddsombudet till arbetsgivaren med en tydlig skriftlig begäran om vilka problem som måste lösas.
  • Arbetsgivaren ska genast återkoppla och ge ett kvitto på att begäran är mottagen.
  • Arbetsgivaren har sedan 14 dagar på sig att komma med besked om åtgärder.
  • Om svaret från arbetsgivaren inte kommer i tid eller inte är tillräckligt kopplas Arbetsmiljöverket in och fattar beslut om föreläggande eller förbud.

 

Det är första gången som Vårdförbundet i Skåne gör en så pass övergripande anmälan.

­- Vi har haft en bra dialog med arbetsgivarna hittills och de har försökt att lösa situationen, men när deras åtgärder inte räcker så tycker vi att det är dags att förvaltningsledningen och politikerna får komma med åtgärder, säger Michaela Norén.

Det är inte bara de senaste veckornas lavinartade spridning av covid-19 som håller på att knäcka personalen, berättar hon. Den ojämna balansen mellan krav och resurser har funnits länge. Mest tydlig är bristen på sjuksköterskor och barnmorskor.

För att bemanna nyöppnade covidavdelningar och täppa till luckor på andra kliniker flyttas personalen nu i allt snabbare takt mellan klinikerna. Mottagningspersonal placeras på avdelning trots att det kan ha varit många år sedan de arbetat där och andra får flytta mellan olika avdelningar.

– Det finns sällan tid för mer än en dags introduktion och medlemmarna kastas in i en vård som de känner att de inte behärskar. De känner oro för att göra fel, för patientsäkerheten och för att mista sin legitimation, säger Michaela Norén.

Porträtt Michaela Norén
Michaela Norén är huvudskyddsombud vid Skånes universitetssjukhus. Foto: Privat.

Vårdpersonalen känner sig som brickor i ett spel som kan flyttas runt hur som helst och där deras särskilda kompetens inte tas till vara, fortsätter hon.

­- Scheman läggs om med kort varsel och många behöver också arbeta varannan helg. Det tas ingen hänsyn till privatliv och behov av återhämtning. Vi blir kontaktade av medlemmar varje dag som gråter och säger att de inte orkar längre.

Vad vill ni att ansvariga inom förvaltningen ska göra?

­- Jag har svårt att tro att de åtgärder som arbetsgivaren gjort verkligen är de enda som kan lösa situationen, men nu är det upp till dem att föreslå fler lösningar. Vi har under lång tid föreslagit olika lösningar för hur man ska få ordning på obalansen mellan krav och resurser, nu är det deras tur att presentera konkreta åtgärder.

Björn Ekmehag, förvaltningschef för Skånes universitetssjukvård, svarar i ett mejl till Vårdfokus att han beklagar att Vårdförbundet bedömt att de måste gå vidare till Arbetsmiljöverket, men delar samtidigt skyddsombudens bild av att organisationen är hårt ansträngd efter en lång tid av hårt arbete:

– Organisationen har svårt att rekrytera tillräckligt många sjuksköterskor och barnmorskor, framför allt till dygnet-runt-verksamheten. Vi använder de vägar vi har för att förbättra situationen för medarbetare och chefer i organisationen, inte minst för att stärka bemanningen inom akutsjukvården. Detta är givetvis också avgörande för att vi ska kunna ge vård till alla de patienter med covid-19 och andra akuta tillstånd som behöver vår hjälp.

Vårdfokus nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida