Protester

Vårdupproret växer sig större

Vårdupproret växer sig större
Allt fler vill uttrycka sitt missnöje med utvecklingen av vården. Arkivbild: Mostphotos

Nu har vårdpersonal på 20 orter i landet anslutit sig till Vårdupproret som den 4 september demonstrerar för bättre arbetsmiljö och säkrare vård.

Sjuksköterskor, undersköterskor och läkare förenas nu i det nya upproret mot försämringar i vården, både när det gäller patienternas rätt till en jämlik och tillgänglig vård och personalens arbetsmiljö och hälsa.

Växer sig större

Från början var det tre sjuksköterskor som tog initiativ till den riksomfattande manifestationen som kommer att ske den första söndagen i september. Gruppen har nu fått sällskap av fler.

När ”Vårdupproret” presenterade sina tankar om vården på Svenska Dagbladets debattsida i går var artikeln undertecknad av 81 sjuksköterskor, undersköterskor och läkare från hela landet.

Vill ha förändring

”Vår situation är ohållbar och vi har fått nog. Arbetsmiljön inom sjukvården är inte acceptabel. Både vår och patienternas hälsa står på spel”, skriver artikelförfattarna och beskriver en verklighet som så många känner igen, patienter som skickas runt mellan avdelningar och hem så snabbt som möjligt och personal som sliter på tunga arbetspass och sedan inte hinner återhämta sig.

Manifestationen sker under parollen ”En annan vård är möjlig”. Alla yrkeskategorier i vården och allmänheten välkomnas att delta.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida