»Offra inte semestern – du kan bli sjuk!«

För Johan Larson, kongressombud för Västerbotten, är medlems-kontakterna a och o. Han driver gärna traditionella fackliga frågor.

3 oktober 2008

Johan Larson är kongress­ombud för första gången. Men i år innebär det nästan att vara lite av kongressräv, eftersom han har hunnit med två avtalskongresser och också majdelen av den ordinarie kongressen.

Nu åker han till fortsättningen i november för att diskutera framtidsfrågorna.

Under konflikten blev medlemskontakterna talrikare än kanske någonsin tidigare. Det gillar Johan Larson. Kongressen är den plats där alla samlade samtal med medlemmarna vävs samman i en gemensam förbundspolitik.

I år har det förstås varit mycket diskussioner om lön med medlemmarna. Och många säger till Johan Larson att de tycker att en löne­trappa är mer rättvis än det individuella lönesystemet. »Korven har ökat lika mycket i pris för alla«, är argumentet.

– Det blir alltid intressanta diskussioner, säger han. För när vi har diskuterat en stund så blir vi överens om att olika utbildning ska ge olika lön – sjuksköterskor ska ha mer än undersköterskor. Och att erfarenhet ska löna sig. Och att man visar engagemang i arbetet.

Så till slut, är Johan Larsons slutsats, hamnar diskussionen ändå i att ett individuellt lönesystem är mest rättvist.

För Johan Larson är det de traditionella fackliga frågorna – lön, arbetstider, vårdmiljö – som är de mest intressanta.

– Det är få som orkar arbeta heltid på en vårdavdelning när de har fyllt 60. Det är en utmaning för oss att skapa en arbetsmiljö så att de orkar!

Därför är han också kritisk till »erbjudanden« från landstingen om att till exempel offra en semestervecka för 20 000 extra i lönekuvertet.

– Det kan kanske synas som ett skäligt erbjudande. Men inte för den som blir utarbetad och sjuk på grund av det.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida