Unga får svar på webben

Från den 18 november kan unga mellan 13 och 25 år ställa frågor på nätet till specialister som barnmorskor och sexologer.

Där ska de anonymt och på ett enkelt sätt kunna ställa frågor, om sex förstås, men också om psykisk hälsa, genus, normer och relationer, och få ett personligt svar. Beroende på vad frågorna handlar om kommer de att besvaras av specialister, bland andra barnmorskor, gynekologer, kuratorer och sexologer. På webbplatsen kommer det också att finnas faktatexter, artiklar och reportage om sex- och samlevnadsfrågor.

– Vi kan ge unga människor en jämlik och likvärdig information till alla, oavsett var i landet de bor. Den når också grupper som i dag inte söker sig till ungdomsmottagningen, och det är viktigt, säger Love Nordenmark, som är projektledare.

Informationen kommer att faktagranskas på flera nivåer och är därmed kvalitetssäkrad. Så småningom är tanken att sidan även ska rymma diskussionsforum, chattar och en sökbar katalog över landets ungdomsmottagningar, med möjlighet att boka tid.

Webbplatsen utvecklas av Sjukvårdsrådgivningen på uppdrag av arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och landsting.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida