sommaren 2018

Flertalet landsting erbjuder sommarbonus

Flertalet landsting erbjuder sommarbonus
Glöm sommarsemestern - jobba istället. Det vill flera landsting och regioner som hoppas att extra sommarbonus ska locka. Foto: Jenny Kallin.

Även i år erbjuder flertalet landsting och regioner extra pengar för den som flyttar sin semester. I drygt hälften av landets 21 landsting och regioner gäller sommarbonusen både sjuksköterskor och undersköterskor och i vissa fall även andra yrkesgrupper.

Det visar en kartläggning som tidningen Kommunalarbetaren har gjort.

Så gott som alla landsting och regioner har bonus vid behov till sjuksköterskor. Ett undantag är Region Jönköping som inte har systemet med sommarbonus.

På vissa ställen utgår bonusen från hur hög lön man har, till exempel i Region Kronoberg. På andra håll har man i stället ett system där bonusen stiger med antalet semesterdagar som skjuts upp.

Andra har en fast summa per vecka som flyttas – till exempel Region Gotland där sjuksköterskor får 10 000 kronor per uppskjuten semestervecka.

Läs Vårdfokus artikel från förra sommaren om vad du ska se upp med om du nappar på erbjudanden om sommarbonus: Sommarbonus – det här ska du se upp med.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida