Hon utmanar i valet till vice ordförande

Hon utmanar i valet till vice ordförande

Jane Stegring är fortfarande intresserad av att vara med och leda Vårdförbundet.

Vårdförbundets kongress i maj kommer att välja två nya vice ordförande. Valberedningens förslag, Ann Johansson och Johan Larson, har nu en utmanare.

Jane Stegring från avdelning Stockholm har ”efter noga övervägande” bestämt sig för att stå kvar som valbar.

– Mötet får avgöra vem det blir. Jag kommer inte att dra tillbaka min kandidatur, säger hon.

Stöttat barnmorskeupproret

Jane Stegring, som ingår i valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse, har lång bakgrund inom Vårdförbundet. På senare tid har hon bland annat coachat barnmorskeupproret.

– Det jag vill jobba för, vilket jag gjort lokalt, är att skapa en öppenhet och en möjlighet för medlemmar att vara aktiva. En rörelse som stärks kring medlemmarna, säger hon.

Kan bli fler utmanare

Nuvarande vice ordförande Pia Arndorff ingår inte i valberedningens förslag till vice ordförandeposten. Hon berättar för Vårdfokus att hon är på semester och att hon ska fundera över hur hon ska göra med sin kandidatur när hon är tillbaka.

Katarina Johansson från Norrbotten har inte heller bestämt sig för om hon ska utmana eller dra tillbaka sin kandidatur till vice ordförandeposten. I dag sitter hon i Vårdförbundets förbundsstyrelse, men ingår inte i valberedningens förslag till styrelsen eller viceposten. 

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida