Sörmland utlovar friskvårdssatsning

Sörmland utlovar friskvårdssatsning
Personallandstingsrådet i Sörmland lovar att landstinget ska satsa mer på personalens hälsa. Arkivbild: Mostphotos

Vårdfokus kartläggning av landstingens friskvårdsbidrag visade att i Sörmland får de anställda inte ett öre för träning, medan personal i andra landsting kan få ett par tusen kronor om året. Men nu lovar personallandstingsrådet i Sörmland en friskvårdssatsning.

Friskvårdspengen i Sörmland togs bort för några år sedan. Enligt personallandstingsrådet Greger Tidlund (S) planerar man nu för en friskvårdssatsning i nästa års budget.

– Det är en fråga vi prioriterar högt, självklart är personalens hälsa viktig för oss, säger han.

Att det utlovade friskvårdspaketet kommer att innehålla en friskvårdspeng som personalen kan använda till motionsaktiviteter kan han dock inte lova.

– Vi vet inte hur det kommer att se ut i detalj ännu, men vi har i alla fall diskuterat att en allmän hälsoundersökning ska ingå i paketet. Utifrån den får vi sedan se vad vi ska arbeta vidare med, säger Greger Tidlund.

När Vårdfokus i våras granskade hur mycket landstingen lägger på friskvård visade det sig att skillnaderna är stora. I Sörmland får personalen ingen friskvårdspeng alls, medan de anställda i grannlänet Östergötland kan få 1 500 kronor per år.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida