Debatten avtalsartiklar

Debatten kring Vårdfackets avtalsartiklar fortsätter. Här är ett par smakprov. Passa på att fortsätta kommentera och läs kommentarer på www.vardfacket.se!  

30 maj 2008

KVALITET KOSTAR

Överallt annars kostar kvalitet. I andra länder betalas svenska sjuksköterskor bra för vi har hög kvalitet. Men här hemma är vi inget värda. Hur kan det vara så?

Jag står själv och väntar på en operation som är akut, men inte urakut, och jag är så glad och stolt över det svenska folket som är i samma situation och som får se sina planerade operationer bli uppskjutna, men som stöder oss sjuksköterskor. Jag är så stolt över alla er som stöttar oss i den situation ni är. För vad än SKL säger så är det deras fel att operationer blir uppskjutna. Vi är värda den lön vi begär med råge.

Vill även tacka alla sjuksköterskor som är ute i strejk och alla er som håller ställningarna på arbetsplatserna. Heja alla sjuksköterskor!

TEXT:Sjuk sjuksköterska

 

BARA LOKALEN I BLOCKAD

Jag vill inte mer! Och jag är inte ens klar! Om drygt tre veckor tar jag min examen. Då ska jag stå upp i skolans dräkt, ta emot nålen och niga och tacka så fint för att jag äntligen är klar sjuksköterska. Men verkligheten kommer i rasande takt emot mig. Jag vet inte längre om jag ens vill.

I går var en tung dag på den kliniska utbildningen, vi hade väldigt sjuka patienter och slet hårt. Strejken slår så fel. En avdelning stängs nu på sjukhuset. Dessa patienter flyttas helt sonika över till den avdelning jag är på. Det blir överbeläggning på överbeläggning på överbeläggning. Det känns så fel. Verksamheten på den avdelning som tas ut i strejk fortsätter ju, de byter bara lokaler. Det är bara lokalen som sätts i strejk.

TEXT:Snart sjuksköterska

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida