Fick lägre lön efter vidareutbildning

Efter många år som sjuksköterska tog Lovisa Hedell ett kliv i karriären och vidareutbildade sig till barnmorska. Men när hon sökte jobb hos sin gamla arbetsgivare blev hon erbjuden lön som en nybörjare.

7 september 2007

Hur ska man kunna göra karriär inom sjukvården när man måste börja om från början hela tiden? Den frågan ställer sig Lovisa Hedell som efter tolv år som sjuksköterska vidareutbildade sig till barnmorska.

Hon har varit sjuksköterska på kirurgen på Södersjukhuset i Stockholm sedan 1994. Under åren har hon kontinuerligt vidareutvecklat sig och tagit på sig olika förtroendeuppdrag. Hela tiden med stöd av en framåtsyftande chef som förstått att uppmuntra vidareutveckling.

När hon tog tjänstledigt för att studera vidare var hennes lön, inklusive vissa tillägg, cirka 23 500 kronor i månaden. Nu är den över 24 000. I somras blev hon färdig barnmorska och sökte ett vikariat – vilket är vad som erbjuds nya barnmorskar på Södersjukhuset.

Besviken över lönebudet

Hon vill absolut försöka etablera sig i sin nya profession, men blev besviken när hon tog emot arbetsgivarens första lönebud: Ungefär 22 500 kronor i månaden.

– De sa till mig att det var ungefär den summa som ges till alla nyanställda barnmorskor, oavsett vad man har i ryggsäcken. Alla mina år som sjuksköterska på samma sjukhus räknades inte alls, berättar hon.

Beskedet från arbetsgivaren löd: ”Du har ingen erfarenhet från det här. Nu får du komma hit och visa vad du går för.”

– Efter många förhandlingar lyckades jag få upp lönen till 24 000 kronor. Men det är ändå mindre än jag hade innan jag utbildade mig, och då har jag dessutom gått miste om löneutvecklingen under utbildningsåren.

Hon är fundersam över den syn på kompetens som det står för. Att utbildning skulle löna sig trodde hon var självklart. Har man arbetat i över tio år och sedan vidareutbildat sig ska man inte behöva börja om från början. Vilken annan arbetsgivare ser på karriär på det sättet, undrar hon? Med en sådan arbetsgivarpolitik befarar hon att kompetent och välutbildad personal söker sig till andra sjukhus – och det drabbar patienterna.

Värdersätter visst vidareutbildning

Personalchefen på Södersjukhuset, Christine Engius, säger att hon inte kan kommentera ett enskilt fall, men att de på sjukhuset har individuell lönesättning och att de värdesätter vidareutbildning. Vid en nyanställning värderas arbetstagarens kompetens och vad hon eller han har för tidigare erfarenhet.

– Vi värderar vad som kan vara till nytta. När vi anställer barnmorskor är erfarenheten som sjuksköterska till nytta, liksom mycket annat, säger hon.

En och samma ingångslön för alla är inte en policy för sjukhuset.

– Det måste vara en riktlinje de har på den kliniken i så fall.

Christine Engius märker inte av någon personalflykt från Södersjukhuset, utan tycker sig tvärtom märka att det är en populär arbetsplats. Det är inte svårt att rekrytera – framför allt inte barnmorskor.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida