Vårdförbundet vill att medlemmarnas kunskaper ska användas fullt ut

Vårdförbundet vill att medlemmarnas kunskaper ska användas fullt ut
Vårdförbundet vill att medlemmarnas kunskaper ska användas fullt ut.

Avspärrade parkbänkar och utdelning av vattenflaskor bara fyllda till två tredjedelar. Det är ett par av de happenings som besökarna i Almedalen kommer att råka ut för. Det är Vårdförbundet som på det sättet vill uppmärksamma att yrkeskunskaperna hos förbundets medlemmar inte används fullt ut.

Huvudbudskapet är att när förbundets medlemmars kunskaper används fullt ut blir vården bättre. Kampanjen inleds under Almedalsveckan, men fortsätter under sommaren och hösten fram till valet.

Men kampanjen kommer inte bara att märkas genom olika aktioner i Almedalen . För i dag lanseras en egen webb på adressen fulltut.se där sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor ska berätta om hur de kan göra vården bättre, säkrare och billigare genom att få använda sin kunskap fullt ut.

Många hinder

Vårdförbundet anser att det finns ett antal hinder för att den kunskap medlemmarna har ska komma till bästa nytta i vården. Det handlar exempelvis om stela system, traditionella hierarkier, kultur, arbetssätt, ledarskap och organisation. Förbundet hoppas samla in många berättelser för att förtydliga de frågor som medlemmar tycker är viktiga och där de själva har idéer om hur vården kan utvecklas.

Vårdförbundet  vill stärka bilden av de fyra professionerna som kunskapsbärare i vården. Budskapet är att deras kunskap måste få mer utrymme i och att de ska ha betalt för det de bidrar med.

Vårdtåget i Visby

Vårdförbundet kommer också att synas under Almedalsveckan genom att det lilla sightseeingtåg som åker runt med turister i Visby kommer att heta Vårdtåget under första halvan av veckan.

På onsdagen, som är Vårdförbundets stora dag under Almedalsveckan, kommer tåget dessutom att transportera dem som vill åka dit till Donners plats. Därifrån är det bara några steg till Hästgatan 1, där Vårdmötesplats Visby finns. På onsdagskvällen kommer också de medlemmar som deltar i medlemsminglet att kunna ta tåget dit.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida