Hallå där…

Hallå där…

…Camilla Lingbro Dömstedt, barnsjuksköterska vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, och nybliven instruktör med rätt att utbilda nya Fairtrade­ambassadörer i Vårdförbundet.

5 januari 2016

Varför är du så engagerad ?i Fairtrade??
— Jag brinner för rättvisefrågor och som instruktör för Fairtrade får jag en möjlighet att ge andra mer kunskap och tips om enkla vardagliga förändringar för att arbeta mot orättvisor, barnarbete samt för fattigdomsbekämpning och demokratiarbete i världen.

Vad innebär det att bli Fairtrade-ambassadör??
— Att bli en medveten konsument som vet hur du kan göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom, och samtidigt engagera dig för social hållbarhetsutveckling.

??Kan man lita på märkningen??
— När du köper en Fairtrademärkt produkt har odlaren redan fått betalt, direkt av företaget som importerar råvaran. Fairtradepremien används till att utveckla lokalsamhället socialt och ekonomiskt, till exempel i en ny skola, hälsovård eller investeringar i jordbruk och produktion. Ett oberoende kontrollorgan, Flocert, kontrollerar handelskedjan från producent till konsument.??

Vart vänder man sig om man vill ?gå utbildningen??
— Kontakta din lokal-avdelning och hör om en Fairtradeutbildning är planerad. Du kan också mejla till fairunion@vardforbundet.se

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida