Kompetensförsörjning

”De borde ha rätt att stanna på sina jobb”

”De borde ha rätt att stanna på sina jobb”
Maryrose Mårtensson är styrelsemedlem i nordiska organisationen för filippinska sjuksköterskor. Bild: Privat och Getty Images.

Nu höjer nordiska organisationen för sjuksköterskor från Filippinerna rösten. De följer vad som händer Attendos sjuksköterskor och har kontaktat Vårdförbundet. Samtidigt verkar dörren till jobb i Sverige inte helt stängd från Migrationsverkets sida.

Som Vårdfokus tidigare rapporterat riskerar 100 filippinska sjuksköterskor anställda hos vårdföretaget Attendo att utvisas. Efter att ha varit i Sverige i flera år och arbetat som sjukskötersketrainees och på äldreboenden får de nu inte förlängda uppehållstillstånd. Hälften av dem har hunnit få svensk sjuksköterskelegitimation. Avslagen kommer sannolikt att överklagas till domstol, med juridisk hjälp via Attendo.

Många av sjuksköterskorna är medlemmar i den nordiska organisationen för filippinska sjuksköterskor, Filipino nurses association in the Nordic region. Det arbetar filippinska sjuksköterskor i alla nordiska länder.

Maryrose Mårtensson är svensk representant i styrelsen. Hon är förfärad över det oväntade avslaget från Migrationsverket.

–  Vi är så ledsna att det här händer. Vi vill försöka hjälpa dem hitta en lösning. Vi har sett hur sjuksköterskorna arbetat och kämpat för få sina legitimationer. Nu när de antingen är nära målet eller nått fram så får de plötsligt veta att de måste åka hem, säger hon.

Föreningen protesterar mot att det ska kunna gå till så.

– Sjuksköterskorna har inte gjort något fel, de har gjort sitt bästa och det blir ändå de som får lida. Jag hör att Attendo ska hjälpa dem så vi får se. Våra filippinska sjuksköterskor är fast anställda och de borde ha rätt att arbeta kvar, säger Maryrose Mårtensson.

Hon syftar på möjligheten till överklagande som finns, med prövning av Migrationsverkets beslut i domstol.

Organisationen har också vänt sig till Vårdförbundet för stöd. Kirsi Piispanen är förbundsjurist och förklarar att just nu är frågan främst en migrationsjuridisk fråga.

Kirsi Piispanen, förbundsjurist. Foto: Vårdförbundet
Kirsi Piispanen, förbundsjurist. Foto: Vårdförbundet

– De här sjuksköterskorna har hamnat i en oerhört utsatt situation. De har svensk legitimation eller är på väg mot det. De arbetar i vården och har en viktig roll på sina arbetsplatser. Därför är det viktigt att besluten överklagas.

Just nu kartlägger Vårdförbundet vad som händer.

– I dagsläget är vår uppfattning att Attendo försöker hantera situationen på ett bra sätt för medarbetarna. De har säkerställt att de får juridisk hjälp för att överklaga Migrationsverkets beslut. Vi följer detta noga, oavsett vad som händer, och analyserar situationen utifrån den arbetsrättsliga lagstiftningen, säger Kirsi Piispanen.

Annan väg till arbete i Sverige

Enligt Migrationsverket är dörren till arbete som sjuksköterska i Sverige inte helt stängd. Men proceduren kan bli otrygg, omständlig och kostsam för den enskilda sjuksköterskan.

Nästan hälften av gruppen har hunnit få svensk legitimation och arbetsmarknaden i Sverige är het, på grund av bristen på sjuksköterskor.

Är det möjligt för dem att söka andra anställningar i Sverige än den de har i
dag?

– Ja, absolut. Nu vet vi inte var domstolen landar vid ett överklagande. Om den går på myndighetens (red. Migrationsverkets) linje, så kvarstår möjligheten för de filippinska sjuksköterskorna att återvända till hemlandet och söka jobb i Sverige därifrån, säger Fredrik Bengtsson, regiondirektör på Migrationsverket.

Han förklarar att det inte spelar någon roll om det är hos samma arbetsgivare eller en annan.

– Kravet för att få arbetstillstånd är att den sökande har ett anställningsavtal och en lön som följer kollektivavtalade lönenivåer, säger Fredrik Bengtsson, regiondirektör på Migrationsverket.

Detsamma gäller för de filippinska sjuksköterskor som arbetar som trainee och ännu inte fått svensk legitimation. Från den 1 oktober höjer regeringen kravet för lägstalön för arbetskraftsinvandrare 26 560 kronor i månaden.

Det ser inte Vårdförbundet som en lösning.

– Jag är inte specialist i migrationsrätt. Men att säga upp sig själv, åka till hemlandet och söka nytt jobb därifrån innebär stora ekonomiska förluster och otrygghet. Det låter inte som en lösning alls. Nu väntar vi på resultatet av överklagandena, säger Kirsi Piispanen, förbundsjurist på Vårdförbundet.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida