Coronaersättning

Extra ersättningar under jul och nyår

Extra ersättningar under jul och nyår
1 500 kronor per arbetspass blir det för de som arbetar jul och nyår i Region Gävleborg. Foto: Getty images.

Alla medarbetare i Region Gävleborg får 1 500 kronor extra per pass under juldagarna samt nyårsafton och nyårsdagen. Regionen tittar också på hur man ska kunna kompensera medarbetarna ekonomiskt för insatserna under pandemin.

Som Vårdfokus berättat tidigare så är läget mycket allvarligt när det gäller smittspridningen i Gävleborg. På ett par veckor har antalet covidpatienter på länets sjukhus fördubblats och det är nu betydligt fler som vårdas på sjukhus än vad det någonsin var under första vågen.

Sjuksköterskan Carina Lindgren berättade om hur svårt de har att orka och hinna ta hand om alla svårt sjuka.

På en presskonferens i dag torsdag bekräftade tf hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme att det är ett oerhört allvarligt läge och att det framför allt är personal med särskild kompetens som saknas.

Personalutskottets ordförande Fredrik Åberg Jönsson (V) meddelade att regionen beslutat gå in med extra kompensation på 1 500 kronor per pass för arbete under julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton och nyårsdagen.

‒ Vi jobbar också med att ta fram en modell för ekonomisk kompensation för den extraordinära insats personalen gör alla dagar i denna extrema situation, sade Fredrik Åberg-Jönsson.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida