Rekrytering

Nya domar ökar chansen att filippinska sjuksköterskor får stanna

Nya domar ökar chansen att filippinska sjuksköterskor får stanna
Maryrose Mårtensson är lättad över att Migrationsdomstolens domar är till sjuksköterskornas fördel.

I våras fick omkring 100 filippinska sjuksköterskor kalla handen från Migrationsverket. De är alla anställda på Attendos särskilda boenden. Men domstolen ser inget bedrägligt i hur de rekryterats. ”Vi är jätteglada över det”, säger Maryrose Mårtensson, styrelsemedlem i nordiska organisationen för filippinska sjuksköterskor.

Migrationsdomstolen ser inget bedrägligt i hur de omkring 100 filippinska sjuksköterskorna har rekryterats från Filippinerna av vårdföretaget Attendo. De arbetar som trainee eller sjuksköterskor på företagets äldreboenden i landet. De har varit här i flera år och många av dem har hunnit få svensk sjuksköterskelegitimation.

När uppehållstillstånden skulle förlängas för dem från och med i våras blev det nobben från Migrationsverket. Myndigheten menade att Attendo gjort fel för att inte EU-medborgare fått tillräcklig chans vid rekryteringen, vilket inte är tillåtet när arbetskraft värvas utanför EU. Myndighetens bedömning var att i Attendos upplägg krävdes att de arbetssökande skulle gå en utbildning på Filippinerna för att bli aktuella för anställning.

Därför förlängde inte Migrationsverket uppehållstillstånden när det var dags.

Vårdfokus har tidigare i flera artiklar skrivit om de filippinska sjuksköterskorna i Sverige, och beskrivit deras resa för att lära sig svenska och få svensk legitimation. En av dem är Gina Olasiman, sjuksköterska på äldreboendet Fiskebäck i Göteborg, som nu väntar på nytt besked från Migrationsdomstolen och Migrationsverket.

Sjuksköterskorna har var och en överklagat till Migrationsdomstolen, med hjälp av jurister bekostade av Attendo. Nu är en rad domar klara och de visar att domstolen gör en annan bedömning och menar att allt gått rätt till väga vid rekryteringen.

Viktoria Tomsson, vid Enkla Juridik, är en av juristerna som företrätt sjuksköterskorna. De har hittills hanterat omkring 70 av ärendena, och har fått Migrationsdomstolens beslut i majoriteten av dessa – alla positiva till sjuksköterskornas fördel.

– Det är fantastiskt. Sjuksköterskorna är alla hårt arbetande här, har familjer, vänner och boenden. De är integrerade i Sverige. Det här känns så skönt, säger hon.

Migrationsverket har i rättsprocessen uttryckt att det i Attendos rekrytering förekommit delar som skett ”bedrägligt”, för att kringgå reglerna, att det exempelvis krävdes att gå en kurs på Filippinerna.

Viktoria Tomsson förklarar att Migrationsdomstolen nu avgjort att inget bedrägligt förekommit i rekryteringen.

– Domstolen har kommit fram till att Attendo försökt prioritera personal i Sverige, och att annonserna legat ute både i Sverige och EU. Migrationsverket  hade bevisbördan för att visa att det fanns ett bedrägligt beteende och har inte lyckats med det.

Domstolen menar också att för lång tid har förflutit sedan rekryteringen och att Migrationsverket borde reagerat tidigare, inte först när uppehållstillstånden skulle förlängas.

Migrationsverket bedömer igen

Nu har de ärenden som Migrationsdomstolen bedömt skickats tillbaka till Migrationsverket. Där berättar Fredrik Bengtsson, regiondirektör för Region Syd Migrationsverket, att man nu går igenom dem igen.

– De saker vi slagit ned på i vårt tidigare beslut är nu avgjorda. Domstolen anser att Attendo har uppfyllt kraven som förväntas av dem som arbetsgivare. Nu tittar vi på övriga omständigheter i ärendet, och uppfylls kraven kommer vi att bevilja tillstånd. Det är inte aktuellt för oss att överklaga, säger han.

Han förklarar att varje ärende är enskilt och inte kan ses som prejudikat.

Är du förvånad över att Migrationsdomstolens bedömning skiljer sig från er?

– Nej, inte förvånad. Så fort man kommer in juridiken, gällande bevisvärdering och bedömning kan man landa i olika slutsats. Det är styrkan vårt rättssystem, att man har möjlighet överklaga och att högre instans kan komma till en annan slutsats. Vi på Migrationsverket vidhåller samtidigt att man kan bedöma hanteringen på vårt sätt, men nu har domstol satt ned foten, säger han.

Maryrose Mårtensson är svensk styrelsemedlem i de filippinska sjuksköterskornas organisation i Norden, Filipino nurses association in the Nordic region. Hon har följt händelseförloppet i Sverige och mött de drabbade filippinska sjuksköterskornas oro det senaste halvåret. Hon berättar att sjuksköterskorna har satsat mycket för att kunna byta världsdel, lära sig språket, och kämpa för att få svensk legitimation.

– Vi är jätteglada att Migrationsdomstolen dömt till sjuksköterskornas fördel. Vissa sjuksköterskor har fått beskedet från domstolen, men vissa väntar fortfarande på besked. Nu hoppas vi bara att det här leder till att de får uppehållstillstånd och kan stanna och fortsätta på sina arbeten.

Fakta internationell rekrytering

  • Filippinerna är en av världens största exportörer av sjuksköterskor, framför allt till engelsktalande länder som USA, Australien och Storbritannien.
  • När sjuksköterskor utbildats i låginkomstländer för att sedan värvas till västvärlden används begreppet ”braindrain”, ett internationellt problem som uppmärksammas av världshälsoorganisationen WHO och Internationella sjuksköterskeorganisationen, ICN.
  • Vid sjuksköterskornas stora internationella konferens i juli 2023 lade Vårdförbundet och Svensk sjuksköterskeförening en nödresolution om problemet med braindrain.
  • Samtidigt ser sjuksköterskeorganisationerna positivt på att sjuksköterskor arbetar internationellt, vilket alltid varit vanligt inom professionen.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida