Hudnära rutin stoppas sedan nyfödda fallit ur föräldrarnas sängar

Hudnära rutin stoppas sedan nyfödda fallit ur föräldrarnas sängar
Akademiska sjukhuset stoppar rutinen med hudnära vård av nyfödda i väntan på att händelserna utreds då barn fallit ur sina föräldrars sängar. Arkivbild: Colourbox

Efter flera fall där barn den senaste tiden fallit från föräldrasängen på bb och förlossningen stoppar Akademiska sjukhuset rutinen med hudnära vård.

För att främja amning vill sjukhuset helst att mamman har barnet hos sig hud mot hud då det är vaket, och i rede då det sover, det vill säga bakom en hoprullad filt i föräldrasängen.

Trots att flera nyfödda den senaste tiden fallit ur sina föräldrars sängar på Akademiska sjukhuset kvinnoklinik har varken verksamhetschefen eller Socialstyrelsen underrättats, fram till nu.

Verksamhetschefen Erik Normann ser allvarligt på att flera barn har ramlat och menar att det är sjukhusets ansvar att se till att barnen inte utsätts för fallrisk.

– Fram tills vi har utrett händelserna ordentligt kommer föräldrarna bara att få ha sina barn hud mot hud i vaket tillstånd då de sitter i fåtölj, säger han till UNT.se.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida