Sekunder från medalj för gotländska ambulanssjuksköterskan i Adelaide

Sekunder från medalj för gotländska ambulanssjuksköterskan i Adelaide
Ambulanssjuksköterskan Martina Olofsson från Gotland vid surf ski-starten i Adelaide.

I natt var VM-tävlandet i livräddning i Australien över för ambulanssjuksköterskan Martina Olofssons del. Två hedervärda fjärdeplaceringar blev det.

En fjärdeplacering i surf ski och en i ocean ski race knep ambulanssjuksköterskan Martina Olofsson från Gotland som tävlade i VM i livräddning i Adelaide för Svenska livräddningssällskapet.

– Jag är nöjd med min placering i surf ski även om det aldrig är roligt att komma fyra. De andra grenarna jag tävlade i är inte mycket att orda om, jag åkte ut i försöken, både på sprint och beach flags, berättar Martina Olofsson.

Surf ski är en sorts kajakpaddling, sprint är 90 meter kapplöpning i sanden, och i beach flags ska man från liggande på magen i sanden så fort som möjligt spurta efter en pinne. I natt, måndag lokal tid, gick ocean ski race, långpaddlingen på 17 kilometer.

– Plötsligt stekte solen och det var 35 grader varmt. Under loppet simmade delfiner alldeles i närheten av min ski, det var härligt. Men med åtta sekunders marginal till medalj efter två timmars paddling är fjärdeplatsen irriterande, tycker Martina Olofsson som nu tar en välförtjänt veckas semester.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida