Landstinget Värmland anmält till Lyxfällan

Landstinget Värmland anmält till Lyxfällan
Linnea Nilsson arbetar på akuten i Karlstad. För att rädda landstingets ekonomi har hon, halvt på skämt, anmält Värmlandslandstinget till tv-programmet Lyxfällan.

Sjuksköterskan Linnea Nilsson tycker att ledningen är i akut behov av ekonomisk rådgivning.

De senaste dagarna har lokalmedierna i Värmland rapporterat om de tuffa tider som väntar för hälso- och sjukvården i länet på grund av landstingets dåliga ekonomi. På en presskonferens i dag meddelade landstingsrådet Ulric Andersson (S) att 300 tjänster ska bort.

En som reagerat på hur landstinget sköter sin ekonomi är sjuksköterskan Linnea Nilsson vid akutmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Hon har anmält ledningen till tv-programmet Lyxfällan, där programledarna med handfasta åtgärder brukar hjälpa privatpersoner vars ekonomier har kraschat.

På sin Facebooksida har hon lagt upp en bild på sin anmälan samtidigt som hon skriver:

”Nu så kollegor, nu ska det bli ordning! Nu äre bara att hålla tummarna att Tobbe Kjellberg & Fredde Larsson får hjälp.”

Anmälan till LyxfällanSin anmälan till Lyxfällan lade Linnea ut på sin facebooksida.

För den som inte vet vilka dessa personer är kan vi berätta att Tobbe Kjellberg är Värmlands hälso- och sjukvårdschef och att Fredde Larsson är ordförande i landstingsstyrelsen.

– Jag fick idén när jag skrollade runt bland alla artiklar om landstinget som för närvarande cirkulerar på internet. Jag gör det lite som en rolig grej, men om Lyxfällan skulle vilja ta sig an uppdraget så absolut, kör hårt, säger Linnea till Vårdfokus.

Ingen typisk deltagare

Innerst inne tror hon inte att hon kommer att få något svar.

– De ser nog inte Landstinget Värmland som en typisk deltagare. Men om de skulle göra det vore det fantastiskt roligt. Skulle de kunna få budgeten i balans skulle det gynna både mig och mina kolleger och hela vårt landsting. Så länge de inte drar in på fel saker vill säga, säger hon och skrattar.

Hittills har hennes inlägg delats mer än 600 gånger och hon har fått mängder av positiva kommentarer för sitt initiativ.

”Tror det blir svårt”

Hälso- och sjukvårdschefen Tobias Kjellbergs tolkning är att Linneas inlägg är gjort med glimten i ögat.

Men hur skulle du reagera om Lyxfällan verkligen hörde av sig?

– Då får vi väl ta en dialog med dem, om de tror att de har något att bidra med. Vi ska inte vara ledsna för den hjälp vi eventuellt kan få. Men landstinget är en komplex organisation med ett komplext uppdrag. Så jag tror att det blir svårt för programformatet.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida