uppsagda avtal

Vidarkliniken varslar personal

Vidarkliniken varslar personal
Vidarkliniken i Järna har sin grund i antroposofin. Arkivbild: Mostphotos

Antroposofiska Vidarkliniken i Järna varslar 17 anställda, sedan både Stockholms läns landsting och Västra Götaland sagt upp avtal med kliniken.

Vårdfokus har tidigare berättat om att Stockholms län landsting sagt upp ett av sina tre avtal med Vidarkliniken på grund av brister i journalföringen och att verksamheten till stor del bygger på alternativmedicin. Även Västra Götaland har sagt upp sitt avtal.

Nu förbereder Vidarkliniken en neddragning av verksamheten genom att varsla 17 anställda, skriver Dagens Medicin. Det är ännu oklart vilka tjänster det handlar om. Kliniken har drygt 100 anställda.

– Vi förbereder för om vi senare inser att vi behöver minska organisationen. Om det effektueras är en annan sak, säger verksamhetschef Eva-Lisa Olsson till Dagens Medicin.

Vidarkliniken poängterar också att även om avtalen med Stockholm och Västra Götaland stod för en stor del av verksamheten så hoppas man kunna fortsätta som tidigare genom omorganisation och nya avtal med andra aktörer som företag, försäkringsbolag och kommuner.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida