Nylackad och fin – snart rullar Önskeambulansen i Blekinge

Nylackad och fin – snart rullar Önskeambulansen i Blekinge
Hur Önskeambulansens bil ser ut är än så länge hemligt. Så här såg den i alla fall ut under ommålningen. Arkivbild: Önskeambulansen

För ett halvår sedan fick den ideella föreningen Önskeambulansen i Blekinge en egen bil. Nu är den renoverad och nästa vecka sker den högtidliga överlämningen.

Att renoveringen tagit så lång tid beror på att den gjorts med sponsorpengar. Det är också sponsorerna som blir först att få se resultatet.

– Renoveringen har kostat väldigt mycket pengar så det är inte mer än rätt att de får se den först. Bilen har blivit jättefin, den ser helt annorlunda ut, säger ambulanssjuksköterskan Anna Ask, styrelseledamot i Önskeambulansen.

Önskeambulansen hjälper svårt eller långvarigt sjuka att under några timmar eller dagar komma ifrån sjukmiljön. Sedan starten för två år sedan har föreningen hyrt en ambulans från landstinget. Förra året genomförde man 45 uppdrag.

– Det är först nu då den är klar och på rull som vi kan börja marknadsföra oss på riktigt. Tyvärr har vi känt oss lite motarbetade av landstinget.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida