Pensionerade sjuksköterskor erbjuds 50 000 för sommarjobb

Pensionerade sjuksköterskor erbjuds 50 000 för sommarjobb
Erfarna sjuksköterskor är eftertraktade sommarvikarier. Arkivbild: Mostphotos

Slagsmålet om sjuksköterskor till sommaren är i full gång. Bemanningsföretagen bjuder över varandra för att hitta vikarier till sina uppdragsgivare. Ett av företagen erbjuder pensionerade sjuksköterskor 50 000 kronor i månaden — plus ob.

26 april 2013

Det är bemanningsföretaget Zestcare som söker sjuksköterskor till Skåne, Blekinge, Småland och Halland och utlovar ”branschens högsta lön”.

För en pensionerad sjuksköterska kan det innebära så mycket som 50 000 kronor i månaden plus ob-tillägg. Anledningen till den högre lönen för dem som har gått i pension är att arbetsgivaravgifterna är lägre för 65-plussarna.

Men även den som inte har gått i pension kan tjäna bra på att arbeta åt bemanningsföretag, de utlovas en lön på 250 kr i timmen eller 44 000 kronor i månaden.

Zestcare arbetar främst mot kommuner och bemanning inom särskilda boenden och hemsjukvård.

Andra bemanningsföretag utlovar 25 000 kronor i månaden till nyutexaminerade eller lockar med en gratis spadag eller ”upplevelsehelg med guldkant”. Bonussystem eller några tusenlappar extra om man rekryterar någon själv är andra morötter som bemanningsföretagen använder för att locka till sig sjuksköterskor.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida