– Våra protester hjälpte och vi är väldigt nöjda, säger sjuksköterskan Åsa Fjorde som är förtroendevald för Vårdförbundet på hjärtintensiven, HIA, på lasarettet i Ystad, till Ystads Allehanda.

Som Vårdfokus berättade häromdagen skickade Vårdförbundets skyddsombud in en så kallad 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket i våras efter att 10 av 17 sjuksköterskor hade sagt upp sig.

Hotat med vite

När Arbetsmiljöverket en dryg månad senare inspekterade verksamheten hade ytterligare två sjuksköterskor sagt upp sig. Men det dröjde till mitten av oktober innan Arbetsmiljöverkets beslut kom: om inte arbetsgivaren senast den första december i år skriftligen förklarar vilka åtgärder som ska vidtas för att förbättra arbetsmiljön kan ett vite om 100 000 kronor utdömas.

Men under tiden hade en rad olika åtgärder vidtagits. Avdelningen hade trots regionens hyrstopp fått tillstånd att återigen ta in bemanningssjuksköterskor.

Parallellt med bemanningsstoppet införde Region Skåne även ett så kallat anställningstak som innebär att alla vakanser måste prövas. På HIA i Ystad har man fått alla sina prövningar godkända.

I somras byttes också ledningen ut.

Tycker ledningen lyssnar

– Vi upplever att ledningen lyssnar på oss och därför tar vi tillbaka vår anmälan, säger Åsa Fjorde till Ystad Allehanda.

Hur Arbetsmiljöverket ska agera nu är oklart. Ärendet har hanterats av arbetsmiljöinspektören Birgitta Sivnert som aldrig tidigare har varit med om att en arbetsmiljöanmälan återtagits.

– I och med att vi har tagit beslut så har vi tagit över skyddsombuden 6:6a-framställan och ställt krav på arbetsgivaren. Vi kommer självklart värdera det skyddsombuden har sagt, att de är nöjda med åtgärderna. Det är jättebra, men det gör inte att vi automatiskt avslutar vårt ärende. Vi kan ha upptäckt andra brister än vad skyddsombuden har gjort, säger hon till Vårdfokus.