Egentligen är det tre nya lokala kollektivavtal som Vårdförbundet i Västerbotten tecknat med Umeå kommun. För medlemmarna innebär det följande förändringar:

  • Jobbar du rotationstjänstgöring får du en ny kortare veckoarbetstid på 34.20 timmar.
  • Jobbar du ständigt natt blir den nya veckoarbetstiden 32 timmar.
  • Alla som jobbar kväll eller natt får också mer betalt: Ett tillägg på 200 kronor per pass för kvällar och 350 kronor per pass för nätter.

Tusentals kronor

Omkring 70 medarbetare berörs av de nya villkoren. Allra störst blir förändring för en mindre grupp medarbetare som jobbar heltid och ständig natt,´. Med de nya avtalen kan de få mer än 5 600 kronor mer i lön varje månad, berättar Helena Forss Johansson, ledamot i Vårdförbundets avdelningsstyrelse i Västerbotten.

Vårdförbundets diskussion med Umeå kommun om att förbättra arbetstiderna och villkoren för kommunens sjuksköterskor har pågått länge, under minst fem år. Under den tiden, för snart två år sedan, lyckades Vårdförbundet och Sveriges kommuner och landsting, SKL, teckna ett centralt nattavtal med arbetstidsförkortningar som inte omfattade kommunerna.

– Jag blev förvånad över hur SKL inte kunde tycka att det här är ett stor bekymmer i kommunerna, säger Helena Forss Johansson.

Svårt att anställa

I samma veva fick Vårdförbundet i Västerbotten till ett bra löneavtal med landstinget. Sammantaget satte det press – och fart – på Umeå kommun.

– Kommunen har haft stora rekryteringsproblem under lång tid och äntligen insett att man måste vara en attraktiv arbetsgivare. Vi har väldigt bra dialog med kommunen just nu, om hur det ska se ut i framtiden, om specialistsjuksköterskans roll och introduktion av nya medarbetare, berättar Helena Forss Johansson.

Resultatet av samarbetet mellan fack och arbetsgivare har även gynnat patienterna. Bland annat har en ny organisation för Umeå kommuns sjuksköterskor tagit form, där en ny medicinsk ledningsgrupp fått upp patientsäkerhetsfrågorna högre på agendan i kommunen.