De vill ?utveckla vården

Beatriz Hedvall och Helena Nilvér läser till en master.

I höst startade Sahlgrenska akademin landets första masterutbildning i reproduktiv och perinatal hälsa. Programmet är det första i landet som både ger en akademisk yrkesutbildning till barnmorska och en fullständig master i reproduktiv och perinatal hälsa.?

— Jag har länge funderat på att läsa till barnmorska och tyckte det lät otroligt spännande då jag hittade kursen på intranätet. Jag gillar att studera. Det är utvecklande och stimulerande att lära nytt och jag tycker om den akademiska världen. Drömmen är att jobba som barnmorska på halvtid och forska på halvtid, säger sjuksköterskan Beatriz Hedvall.?

Hon är en av de tio som har börjat på den tvååriga utbildningen. Dessutom antogs tre färdiga barnmorskor för att med individuella utbildningsplaner komplettera till en masterexamen.

??— Jag är väldigt nöjd över att jag kom in och tror det blir jättebra. Jag vill bli bättre på att utveckla vården, och med masterutbildningen tror jag att jag kan bli en tillgång på arbetsplatsen. Dessutom är det en fördel om jag skulle vilja gå vidare och forska. Vill man arbeta med internationella uppdrag, för till exempel Sida, är det fördelaktigt att ha en master eller att ha doktorerat, säger barnmorskan Helena Nilvér.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida