”En otrolig lättnad”

”En otrolig lättnad”
Nu kan barnmorskorna i Lycksele andas ut och stänga sin Facebooksida. Den kom till för att stoppa stängningen av kvinnokliniken på orten under sommaren.

Bonus på 20 000 kronor i veckan gjorde att Lyckseles barnmorskor slipper pendla till Umeå..

– Det är en otrolig lättnad och euforisk känsla. Jag vet inte hur det skulle gått om vi varit tvungna att stänga, säger barnmorskan Susanne Lindblad vid kvinnokliniken i Lycksele till SVT Nyheter Västerbotten.

Som Vårdfokus berättade i går startade barnmorskorna vid kvinnokliniken på lasarettet i Lycksele ett uppror på Facebook i förra veckan. Detta sedan det blev känt att deras klinik eventuellt skulle tvingas hålla stängt under sommaren. Barnmorskorna såg allvarliga risker för patienterna.

Själva skulle de bli tvungna att pendla till Umeå, tolv mil bort, eftersom man ännu inte hade lyckats lösa semesterbemanningen på kvinnokliniken där.

Men i går eftermiddag löste det sig. Vid ett möte med barnmorskorna i Umeå lockade arbetsgivaren dem som kan tänka sig att skjuta på sin sommarsemester med en bonus på 20 000 kronor extra i veckan.

Enligt arbetsgivaren ser det i nuläget ut som att alla tre kvinnoklinker i länet – Umeå, Skellefteå och Lycksele – kommer att hållas öppna under semesterperioden, trots att det kommer att bli problematiskt vissa veckor. 

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida