Chefer måste våga ta upp
att den goda vården saknas

Boken Vanvård eller vård av gammal vana vill skaka om och få chefer att sluta blunda för när värdegrunden är i gungning.

”En kvinna hängdes upp i liftskynke när hon skulle sköta magen. När hon hängde så en halvmeter över sängen fick hon bajsa i ett bäcken. Andra vårdtagare låg i sina sängar och tittade på. Kvinnan själv hade ingen möjlighet att protestera.”

Det här är ett av många exempel på fysiska och psykiska övergrepp på äldreboenden som Ola Polmé och Marie Hultén berättar om i sin bok. Sakligt radar de upp det ena exemplet efter det andra på kränkande behandlingar. Många rent fysiska som fasthållning, hårda tag och gamla som skjutsas nakna till duschrummet.

Men också psykiska kränkningar som hot, svordomar och nedsättande kommentarer. Exemplen är många och alltför sällan blir det någon påföljd för den som kränker. Tvärtom kan den som anmäler en kollega bli utfryst på arbetsplatsen.

Men det handlar också om chefer som inte lyssnar, som har svårt att hantera konflikter professionellt och som godtar bortförklaringar och ursäkter på grund av okunskap. Dessutom saknar många erfarenheter av att utreda interna övergrepp.

— Det är väldigt viktigt att chefer har utbildning och kunskap och vågar ta upp och diskutera det här med sin personal, säger Ola Polmé som välkomnar en nationell utbildning för äldreomsorgens chefer.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida