arbetstider

Lågt intresse för nattlig konferens

Lågt intresse för nattlig konferens
På den nattliga konferensen deltar bland annat sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt och Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro. Arkivbild: Mostphotos

Över 60 personalchefer och verksamhetschefer inom vården i Värmland bjöds in till en nattlig konferens om nattarbete — men bara ett dussin har tackat ja.

På konferensen den 18 februari pratar några av landets ledande experter och forskare om nattarbete, men det tycks inte vara något som lockar arbetsledarna inom den värmländska vården. Att så få anmält sig till konferensen gör Vårdförbundets ordförande i Värmland Eva Strandh besviken.

– Sjukvård bedrivs dygnet runt. Nattarbetstidsfrågan är den viktigaste arbetsmiljö och villkorsfrågan för våra medlemmar. Men vi upplever att kunskapen om nattarbete och hur de påverkar hälsan är ganska begränsad hos arbetsgivarna, säger hon.

Konferensen börjar klockan 22 på kvällen och avslutas 4 nästa morgon. Och meningen var att cheferna inte bara skulle få mer kunskap, utan också få uppleva hur det känns att arbeta nattetid.

– Vi hoppas att arbetsgivare och politiker vaknar till och att vi ska kunna genomföra konferensen som planerat. Att inte komma blir nog lite svårt att förklara för sina anställda, säger Eva Strandh.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida