Röntgenveckan. Bloggare visar upp sig

Röntgenveckan. Bloggare visar upp sig
Röntgensjuksköterskorna Pernilla Andersson, Mari Sundin och Caisa Green Gustafsson är några av dem som ingår i bloggteamet. Foto: Erik Mårtensson

I dag startar Röntgenveckan. Röntgenavdelningen i Karlstad deltar dubbelt: Som arrangörer och bloggare. "Vi vill visa att vi kan", säger chefen Caisa Green Gustafsson.

8 september 2014

Röntgenveckan har startat, alla röntgenintresserades julafton som varar en hel vecka och där deltagarna möter både ny kunskap och knyter nya kontakter. I år är det radiologin i Värmland som är arrangör och sjukhusen i Karlstad, Arvika och Torsby har tillsammans med vårdcentralerna i Säffle och Kristinehamn tagit fram det vetenskapliga programmet.

– Vi har jobbat med det här ett helt år, säger Caisa Green Gustafsson, chef på röntgen i Karlstad.

Tar hjälp av andra

Ifjol var Röntgenveckan i Uppsala och ofta sker arrangemanget i samarbete med de stora universitetssjukhusen så Värmland är en förhållandevis liten aktör. Till sin hjälp har man tagit universitetssjukhuset i Linköping för att skapa ett bra och relevant program.

– Vi vill visa att det inte bara är de stora som kan genomföra något sådant här plus att vi så klart vill visa vår nya, fina röntgenavdelning, säger Caisa Green Gustafsson som har suttit i arrangörens särskilda ”eldsjälsgrupp”.

Rapporterar på nätet

Röntgenavdelningen i Karlstad är flitiga bloggare, något som Vårdfokus skrev om i vintras, och ambitionen är att rapportera på nätet under hela veckan. Landstinget har satt upp en monter där bloggänget turas om att stå.

– Vi kommer även att twittra och lägga ut bilder, säger Caisa Green Gustafsson.

På den europeiska röntgenkonferensen ISRRT i Wien i våras var sociala medier i fokus och det fanns föreläsningar som ”den twittrande radiologen”. Men i Karlstad blir det ingen motsvarighet i stil med ”den bloggande röntgensjuksköterskan” så den som är intresserad av att ta steget ut på nätet gör klokt i att leta upp montern och bekanta sig där.

För att klara bemanningen både på röntgen och ute på den stora konferensen kommer Caisa Green Gustafssons avdelning bara att ta emot akuta och inneliggande patienter tisdag till torsdag. Förhoppningarna är stora på veckan.
– Jag hoppas att vi kommer känna att vi har gjort något bra, och annorlunda, tillsammans, säger hon.

Detta är Röntgenveckan

  • Årlig kunskapskonferens för yrkesverksamma inom radiologin.
  • Stor teknisk utställning där nyheter presenteras.
  • I år arrangeras Röntgenveckan i Karlstad 8-12 september.
  • Temat är hjärna och hjärta, neuro- och thoraxradiologi.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida