Sommaren 2018

60 000 i lön har löst sommaren i Örebro

60 000 i lön har löst sommaren i Örebro
Med erbjudandet om en månadslön på nära 60 000 kronor har Örebro kommun redan löst sommarbemanningen. Arkivbild: Mostphotos

Genom att erbjuda timvikarierande sjuksköterskor en lön på nära 60 000 kronor i månaden har Örebro kommun lyckats lösa sommarbemanningen inom hemsjukvården och de särskilda boendena.

– Redan i mitten av april kunde enhetscheferna i hemsjukvården se att de kunde täcka sommaren och inte hade några vakanser. Förra året kunde vi knappt göra det några veckor innan semesterperioden, säger hemsjukvårdens avdelningschef i Tina Hultkrantz till Nerikes Allehanda (betallänk).

Som Vårdfokus tidigare berättat gick Örebro kommun i mars i år ut med ett erbjudande om 360 kronor i timmen till de sjuksköterskor som i sommar kunde tänka sig att täcka upp för de ordinarie sjuksköterskorna under semesterperioden, veckorna 25-33. Målet var att slippa ta in hyrsjuksköterskor.

Trots att månadslönen landar på 59 400 kronor (67 000 med semesterersättning) blir det billigare än att anlita stafettsjuksköterskor.

– Vi använder oss fortfarande av bemanningsföretag men målet är att vi ska rekrytera tillräckligt för att inte behöva köpa in bolagssjuksköterskor, säger Tina Hultkrantz till Nerikes Allehanda.

Hittills har kommunen fått in 50 ansökningar från sjuksköterskor som vill arbeta i sommar. Flera av dem är enligt tidningen intresserade av att fortsätta i höst, då med vanlig lön.

De ordinarie sjuksköterskor i kommunen som är villiga att jobba i sommar erbjuds en bonus på upp till 20 000 kronor i form av en engångssumma.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida