Kompetens

De är svenska mästare i ambulanssjukvård

De är svenska mästare i ambulanssjukvård
Anna Falbrink, Cornelia Myrkrans och Josefine Leek Juhlin, årets SM-vinnare i ambulanssjukvård. Foto: Privat

En trio från Lund blev svenska mästare i ambulanssjukvård i årets tävling. Ett välfungerande samarbete och tydlig kommunikation och ledarskap var en vinnande kombination.

Vartannat år genomförs SM i ambulanssjukvård i regi av Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor. Tävlingen var i Stockholm och sex lag tävlade om priset i år.

– Först var det två ganska vanliga case som vi möter nästan dagligen, ett med en man som fått hjärtstopp och ett med ett barn som blivit påkört när det var ute och cyklade, berättar Cornelia Myrkrans, ambulanssjuksköterska i det vinnande Lundalaget.

Dödligt våld

Hon och kollegerna, Anna Falbrink, som var teamledare, och Josefine Leek Juhlin, gick vidare till final där de tävlade mot ett ambulanslag med tre män.

– Det var ett case med pågående dödligt våld, ett terrorbrott som iscensatts i en aula. Snart glömde man bort publiken, det var väldigt realistiskt och man gick helt in i sin roll.

Det som fick juryn att kora laget som vinnare var teamarbetet och den tydliga kommunikationen, enligt Cornelia Myrkrans.  

– Allra mest utmärkte vi oss i vårt teamarbete, kollegerna är ju A och O i vårt jobb. Att vara med i tävlingen var en riktigt rolig utmaning och vi fick kvitto på att det vi gör är bra.  

Varierande jobb 

Ingen av de tre ambulanssjuksköterskorna har fyllt 30 än. De har bara jobbat i ett par år och trivs verkligen.

– Det är ju ett väldigt varierande jobb där man stöter på många olika sorters människor.

SM-mästarna är anställda av företaget Samariten Ambulans som jobbar på uppdrag av Region Skåne.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida