Löner & arbetsvillkor

Fyra av tio inom vården ångrar sitt yrkesval

Fyra av tio inom vården ångrar sitt yrkesval
Fyra av tio vårdanställda har ångrat sitt yrkesval, visar en rapport som Vårdförbundet tagit fram tillsammans med Kommunal. Arkivbild: Mostphotos

Närmare fyra av tio anställda inom vården ångrar sitt yrkesval. Främst för att de är missnöjda med lönen och för att de tröttnat på att ständigt vara underbemannade. Byggnadsarbetarna är betydligt nöjdare med sina arbetsvillkor.

Det visar en ny rapport som Vårdförbundet och Kommunal tillsammans presenterar i Almedalen i dag.

Förbunden har gett den förre statssekreteraren och samhällspolitiske chefen på TCO, Roger Mörtvik, i uppdrag att granska hur anställda inom den kvinnodominerade vård- och omsorgssektorn upplever sin arbetssituation jämfört med anställda i den manligt dominerade bygg- och anläggningsbranschen.

Resultaten, som tagits fram via enkäter av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Novus, visar genomgående att anställda inom vård och omsorg upplever sina arbetsvillkor som sämre än byggnadsarbetarna.

  • Drygt 50 procent av de anställda har funderat på att byta arbetsplats det senaste året på grund av arbetssituationen, att jämföra med 38 procent inom bygg och anläggning.
  • Bara var tredje anställd, 33 procent, anser att bemanningen inom vård och omsorg är tillräcklig för att göra ett bra jobb. Inom bygg och anläggning är motsvarande siffra 60 procent.
  • Nära varannan anställd i vård och omsorg skulle inte rekommendera yrket till en person på väg in på arbetsmarknaden, mot var fjärde inom bygg och anläggning.
  • Åtta av tio anställda inom vård och omsorg anser inte att arbetsgivaren bidrar till att höja statusen i yrket, mot var fjärde byggnadsarbetare.
  • Cirka fyra av tio anställda har ångrat sitt yrkesval på grund av villkoren i jobbet. Löneläget och underbemanning är de vanligaste skälen. Bland byggarna har bara var fjärde ångrat sitt yrkesval.

Vårdförbundets ordförande, Sineva Ribeiro, anser att resultaten i den aktuella undersökningen sänder en tydlig signal till arbetsgivare och politiker om att det krävs högre löner och sundare arbetsvillkor för att vårdpersonalen ska stanna inom sektorn.

– Hälso- och sjukvårdens arbetsgivare måste lära av hur man i manligt dominerade sektorer tacklar kompetensbrist genom att erbjuda attraktiva villkor för att rekrytera och behålla medarbetare. Dessutom bör staten i det här synnerligen ansträngda läget ta ansvar för särskilda lönesatsningar på specialistsjuksköterskor och barnmorskor, säger hon i en kommentar till rapporten.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida