Svensk sjuksköterskeförening firar 100 år med jubileumsbok

Svensk sjuksköterskeförening firar 100 år med jubileumsbok
Hip, hip hurra för hundraåringen. Foto: Colourbox.

Svensk sjuksköterskeförening fyller 100 år. I dag presenteras boken som berättar om utvecklingen under föreningens första sekel. 

Den 14 mars fyller Svensk sjuksköterskeförening 100 år. Med anledning av det ges jubileumsboken Svensk sjuksköterskeförening 100 år – bilder av sjuksköterskan ut.

I dag presenteras boken vid ett seminarium på Historiska museet i Stockholm, där författaren Anna Götlind, professor i historia, ska berätta om föreningens och sjuksköterskans historia.

Besökarna får också lyssna på ett samtal mellan henne och sjuksköterskan Kristina Bolme Kühn, ordförande i svenska sektionen av Läkare utan gränser. Temat är Den gränslösa vården – svenska sjuksköterskor i världen förr och nu.

Firandet fortsätter

Senare denna vecka, 11 till 12 mars, följer organisationens sjuksköterskedagar Lust och kunskap, som avslutas med jubileumsbankett i Stockholms stadshus.

Men firandet är inte slut i och med det. Den 30 mars öppnar en utställning på Historiska museet om föreningens första 100 år, som pågår till den 11 april.

Läs mer om jubiléet på Svensk sjuksköterskeförenings webbplats.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida