Vårdfokus on-the-go

Vårdfokus on-the-go
Alla våra nyheter och reportage går nu att läsa i dator, mobil och läsplatta. Du kan också: Hitta en särskild webbsida för ditt yrke. Läsa Vårdfokus digitalt. Få nyhetsbrev direkt i din mejl. Hitta hela vårt tidningsarkiv.

Nu har vi gjort det ännu lättare att läsa Vårdfokus nyheter, var du än befinner dig.

2 december 2015

När sjuksköterskorna på Huddingeakuten får sänkt arbetstid läser du det allra först på Vårdfokus.se. Vi skriver om arbetstider, löner, arbetsmiljö och hur din verklighet ser ut.?

– Just nu tittar jag särskilt på den psykiska ohälsan som har ökat bland kvinnor inom kontaktyrken. Men jag vill inte bara beskriva problemet utan också berätta om den hjälp som finns att få för utmattade i vården, säger Maria Ejd, reporter på Vårdfokus.

Dagliga nyheter.Vi skriver om spännande forskning och nya arbetsmetoder. Vi berättar om förändringar av lagar och regler som berör ditt yrke och om politiska beslut som påverkar vården.?

Varje dag finns fem till tio nya artiklar på Vårdfokus.se. Inte bara från Sverige — utan också från hela världen. Den senaste tiden har vi uppmärksammat asylvården och träffat sjuksköterskor och barnmorskor som arbetar med flyktingar i Sverige och utomlands.

?— Vårdpersonal möter nu både barn och vuxna som varit med om oerhörda påfrestningar. Jag är själv sjuksköterska och vet hur mycket flyktingarnas situation engagerar, säger reportern Leni Weilenmann. ??

Utredda fall. Provsvar försenas, röntgenbilder feltolkas, nyfödda skadas vid förlossningen, patienter får inte rätt vård i tid. Varje vecka kommer Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, med hundratals beslut som rör misstag i vården. Vi går igenom alla och presenterar de viktigaste på vår nyhetswebb under rubriken Utredda fall. ??

Sidor för dig. När biomedicinska analytikern Eva Johansson får pris som årets chef får du veta det på Vårdfokus.se. Vi berättar om människorna i vården och om alla Vårdförbundets medlemsgrupper. Vi har skapat särskilda sidor för dig som barnmorska, biomedicinsk analytiker, sjuksköterska eller röntgensjuksköterska. Du hittar dem i menyn högst upp. Där finns också sidor för studenter och chefer.?

Följ Vårdfokus nyheter på det sätt som passar dig bäst: i mobilen, på facebook, twitter eller via vårt nyhetsbrev. Och tipsa oss gärna om vad vi ska skriva om!
?info.vardfokus@vardforbundet.se??

HITTA LÄTT I MOBILEN
Gör en egen ikon för Vårdfokus i mobilen eller på läsplattan så hittar du oss ännu enklare. Så här går det till:

Gå in på www.vardfokus.se.
1. Tryck på delningsknappen längst ner i webbläsaren.
2. Välj ”lägg till på hemskärmen”.
3. Tryck på ”lägg till”.
4. Nu ligger Vårdfokus bland dina appar. Klicka på ikonen nästa gång du ska till Vårdfokus.

Vårdfokus i mobilen

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida