Covid-19

Regionen granskar: Var 8 000 för ett extra covidpass lagom?

Regionen granskar: Var 8 000 för ett extra covidpass lagom?
Region Örebro tillsätter en granskning av om ersättningen för övertid i covidvården legat på rätt nivå.

I Örebro fick vissa sjuksköterskor 8 000 kronor för ett övertidspass med covidpatienter. Nu frågar sig regionledningen om det var rätt nivå - vilket får Vårdförbundet att reagera. ”Våra medlemmar ställde upp dygnet runt. Deras fritid går inte ens att värdera i pengar”, säger Ulrika Hedelind, ordförande i Örebro.

Under pandemin flyttades vårdpersonal mellan olika avdelningar där covidpatienter vårdades. De arbetade ofta med nya kollegor och i nya lokaler. Region Örebro klarade pandemivården utan hyrsjuksköterskor.

Ersättningen varierade beroende på hur hårt de olika pandemivågorna drabbade regionen, och på hur stor bristen på sjuksköterskor och biomedicinska analytiker var.

Nu ska Region Örebro låta revisorer granska om den ekonomiska ersättningen varit på rätt nivå och hur den legat jämfört med andra regioner.

– Om en sjuksköterska tog ett extra pass en vanlig tisdag blev ersättningen nästan 8 000 kronor före skatt. Nu vill vi veta om det var generöst eller snålt i jämförelse med andra regioners ersättningar, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande, i en intervju med tidningen Nerikes Allehanda.

”Blir mer och mer upprörd”

Hans uttalande har fått Vårdförbundet i Örebro Region att reagera.

– Jag blir bara mer och mer upprörd när jag tänker på det. Det handlar om övertidsersättning när man redan jobbar heltid mitt i brinnande pandemi. Våra medlemmars fritid och återhämtning går inte att värdera i pengar, säger Ulrika Hedelind, Vårdförbundets ordförande i Örebro.

Hon förklarar att övertidsersättningen inte är en klumpsumma på 8 000 kronor, utan beror helt på sjuksköterskans grundlön, och skiljer sig mycket om sjuksköterskan tjänar 26 500 eller 40 000 kronor i månaden. Ersättningen i exemplet bygger på att sjuksköterskan får kvalificerad övertid för sitt arbete utöver en heltid, samt 300 kronor extra per timme.

– Jag reagerar på uttrycket ”en vanlig tisdag”. Det gäller ingen vanlig tisdag, utan om att arbeta på sin lediga dag den veckan, eller stanna kvar på kvällen på ett extrapass. Vi ska inte glömma att de jobbade i full skyddsutrustning, att kunskapen om smittan var mer okänd då och oron större, samt att personalen innan i våras inte var vaccinerad, säger Ulrika Hedelind.

Den vanliga ersättningen – som inte gällde övertiden – för dem som arbetade merparten av sin tid med covidpatienter var 500 kronor extra i veckan.

– Jag frågar mig vad syftet är att jämföra ersättningen till våra medlemmar? De ställde upp och fanns där hela vägen och gör det fortfarande. När man säger 8 000 kronor låter det så mycket, men det här handlar om att arbeta på sin fritid, och att vända upp och ned på sitt privatliv.

Region Örebro klarade sin vård utan att aktivera krislägesavtalet. Regioner som aktiverade det fick också betala höga ersättningar.

– Det här har vi klarat trots att vi hade mycket sårbar bemanning redan innan pandemin, med stor sjuksköterskebrist, som lett till att regionen tvingats gå ned i vårdplatser på iva. Sedan kom pandemin ovanpå det och den har vi klarat för att vi har så otroligt lojala medlemmar, som ställer upp.

Region Örebro låter nu en revisionsbyrå jämföra hur ersättningen till vårdpersonalen legat jämfört med andra regioner, samt hur många vårdplatser som fanns under pandemin.

Tidigare i veckan presenterade revisionsbyrån en rapport om hur regionen klarat pandemin under perioden februari till oktober 2021. Regionledningens bedömning av rapporten är att regionen på det stora hela klarat vården bra. Regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) säger till Nerikes Allehanda att det inte är konstigt att de också funnit brister och att det är viktigt att nu dra lärdomar av det.

Vårdfokus nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida