Hon vill gärna fortsätta som vice ordförande

Hon vill gärna fortsätta som vice ordförande
Pia Arndorff vill gärna fortsätta som vice ordförande i Vårdförbundet och står kvar som kandidat. Foto: Anders Olsson

Pia Arndorff har bestämt sig. Hon står kvar som kandidat till posten som vice ordförande i Vårdförbundet.

1 april 2014

När valberedningens förslag till ny styrelse för Vårdförbundet presenterades var det med två nya namn på vice ordförandeposterna. En av dem som inte föreslogs av valberedningen var Pia Arndorff.

– Jag har funderat på hur jag ska göra och nu har jag bestämt mig för att kvarstå som kandidat till vice ordförandeposten. Jag gör det av respekt för dem som har nominerat mig och för att det är kongressen som fattar beslutet. Om alla drar tillbaka sina kandidaturer blir ju beslutet valberedningens, säger hon.

Förvånad och besviken

Pia Arndorff blev förvånad och besviken över att inte bli föreslagen som vice ordförande. En post som hon har haft i tre år. Men samtidigt har hon respekt för valberedningens arbete och beslut.

– Som förtroendevald vet man trots allt att uppdraget är tidsbegränsat och jag är inte orolig för framtiden. Jag älskar mitt arbete som sjuksköterska i kommunen och går gärna tillbaka till det. Men jag är också öppen för andra alternativ, säger Pia Arndorff.

Vill satsa på arbetsmiljön

Hon anser att hon fortfarande kan göra mycket för Vårdförbundet. Om kongressen går emot valberedningens förslag och väljer henne som vice ordförande vill hon till exempel driva frågan om en bättre arbetsmiljö för medlemmarna.

– Jag hoppas få vara med och utveckla verktyg för att bryta den onda spiral av överbeläggningar, övertidsarbete och brist på återhämtningstid som vi ser idag, säger Pia Arndorff.

Valberedningens förslag till vice ordföranden är Johan Larson och Ann Johansson. Tidigare har även Jane Stegring sagt att hon också står kvar som kandidat till posten.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida