Covidbonusar

Middag på stan eller tusenlappar i fickan – så mycket gav regionerna i pandemibonus

Middag på stan eller tusenlappar i fickan – så mycket gav regionerna i pandemibonus
20 av 21 regioner har delat ut pengar eller presentkort till anställda, visar Vårdfokus kartläggning. Foto: Getty images.

Arbetsgivarna har varit olika generösa med kompensation till personal som slitit under pandemin - det visar Vårdfokus kartläggning av regionernas bonusar och gåvor. Störst engångssumma, på 20 000 kronor, fick iva-personalen som jobbade med covidpatienter i Västmanland 2020. "Man blir glad för pengarna, men det var ledighet och återhämtning som behövdes", konstaterar skyddsombudet Johanna Holmström.

Strax före jul var sjuksköterskan Anna Olofsson och ett tjugotal kollegor på en restaurang i Visby hamn. Region Gotland bjöd på tvårättersmiddag, som kompensation för all extra ansträngning som de anställda tvingats utstå under pandemin.

– Vi gör väldigt sällan något tillsammans med kollegorna, som verksamheten står för. Om vi gjort något tillsammans tidigare har det varit i stil med en jultallrik som man fått betala för själv, säger Anna Olofsson.

Sjuksköterskan Anna Olofsson. Foto: Privat.

Hon arbetar på ett särskilt boende i Roma. Patienterna är multisjuka äldre, en högriskgrupp som behövde skyddas särskilt noga mot covidsmittan.

– Det var mycket nytt att förhålla sig till varje dag. Vem ska testas? När ska de skickas in? Arbetsbelastningen oavsett smittläget bland de gamla har varit väldigt tung, eftersom vi också haft hög sjukfrånvaro. Jag har aldrig blivit beordrad att jobba förut, men under de senaste två åren har det inträffat flera gånger, säger Anna Olofsson.

Även 2020 kompenserade region Gotland sina medarbetare, då med ett presentkort på 400 kronor.

Under pandemin har de flesta av Sveriges regioner erbjudit tillfälligt förbättrade villkor för vårdpersonal, allt ifrån extra ersättning vid övertidsarbete till högre belopp för ”sålda” semesterveckor eller utökat friskvårdsbidrag.

Presentkort vanligast

20 av 21 regioner har också gett bonus eller gåvor i form av presentkort vid jultid eller inför sommaren. Vårdfokus har kartlagt hur stora summor det rör sig om per medarbetare i varje region (se kartan här intill).

Innehållet i det här blocket kan inte visas

Du har valt att inte acceptera cookies på vårdfokus.se, därför kan inte detta innehåll visas.

Ändra mina inställningar för cookies

Under 2020 och 2021 valde elva regioner att ge en jul- eller sommargåva till sina anställda – ofta i form av presentkort – till ett värde av 400-2 500 kronor.

Åtta regioner gav bonus i rena pengar under 2020. Summorna varierar från 500 till 20 000 kronor. 2021 gav sex regioner bonus på mellan 1 500 och 10 000 kronor. Under 2022 planerar minst två regioner att ge ytterligare bonus. Vissa har gett både presentkort och pengar.

Hann inte gå på toaletten

Mest (20 000 kronor) fick personal i Västmanland 2020, men bonusen tillföll enbart de som jobbat på iva.

– Det var en kompensation för den extremt pressade arbetsmiljön. Våra medlemmar hann varken dricka eller gå på toaletten, säger iva-sjuksköterskan Johanna Holmström som är skyddsombud på sin arbetsplats och ledamot i Vårdförbundets avdelningsstyrelse.

Hon var själv föräldraledig och fick därför inte del av extrapengarna. Bland kollegorna upplever hon att majoriteten hade önskat semester i stället för pengar. Ingen hon känner till har nämligen haft tid att spendera dem.

– Man blir såklart glad för pengarna, men det var återhämtning och ledighet som behövdes. Det fasta schema som lades gav några extra semesterdagar, men det har inte funnits möjlighet att ta ut dem.

Får spara semester till 2025

Region Västmanland delade – utöver iva-bonusen – ut presentkort till alla anställda både julen 2020 och 2021, något arbetsgivaren inte gjort tidigare. Johanna Holmström köpte skor och kläder till sin dotter.

– Man blir tacksam för uppskattningen, men det är tudelat. Presenter och bonusar är ”engångsgrejer” men vi har fortsatt tuffa arbetsvillkor och ingen chans att ta ut semester.

2020 skrevs ett särskilt avtal som tillät anställda att spara fler än 30 semesterdagar, vilket är det normala. Dessa kan nu tas ut fram till 2025. Men någon sådan överenskommelse gjordes inte 2021. Det innebär att de semesterdagar som överskrider det tillåtna maxantalet det året betalas ut i pengar i stället. Semesterläget inför 2022 ser fortsatt pressat ut.

– Ingången är att alla ska få fyra veckors sammanhängande ledighet. Men det är tajt, konstaterar Johanna Holmström.

Vill ha bättre back-up

Även Anna Olofsson på Gotland är glad för gesten, men hade önskat kompensation som ger långsiktiga förbättringar.

– Pandemin har visat hur skör vården är. Man måste dra lärdomar av till exempel bristen på skyddsutrustning och rutiner som blev så tydlig. Framförallt saknas en stabil grundbemanning, det behövs fler människor på golvet och bättre back-up när vi är lediga, sjuka eller går utbildningar. Organisationen bygger på att alla är här.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida