socialförsäkringen

Nytt förslag kan minska antalet förtidspensioner i vården

Nytt förslag kan minska antalet förtidspensioner i vården
Många i vården utförsäkras och tvingas till förtidspension efter ett långt och slitsamt arbetsliv. En ny statlig utredning föreslår vissa lösningar på problemet. Arkivbild: Mostphotos

En statlig utredning föreslår ändringar i socialförsäkringen som skulle göra att många inom vården kan få sjukersättning längre tid och slipper förtidspensionera sig. ”Det är inte en dag för tidigt” säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Regeringen är mitt uppe i ett omfattande arbete med att reformera socialförsäkringen. Vårdfokus har tidigare skrivit om ändringar av den så kallade 180-dagarsregeln. I förra veckan presenterades den statliga utredningen En sjukförsäkring med prevention, rehabilitering och trygghet där flera lagändringar föreslås som skulle göra det lättare att få ersättning vid nedsatt arbetsförmåga.

Utredningen lyfter en hjärtefråga för Vårdförbundet: personer mellan 60 och 65 år med sjukersättning. Enligt dagens regler ska de prövas mot hela arbetsmarknaden om de bedöms kunna rehabiliteras tillbaka till arbetslivet. Det har gjort att många nekats sjukersättning trots att de i praktiken har begränsade möjligheter att komma tillbaka i arbete. Dessa har då tvingats ta ut allmän ålderspension redan från 62 års ålder, vilket gör att pensionsersättningen blir lägre.

Utredningen föreslår att arbetsförmågan istället bedöms mot arbeten inom yrken som dessa personer har erfarenhet av, eller andra lämpliga arbeten som är tillgängliga. Det ska inte heller ställas omställningskrav som är orimliga i förhållande till den försäkrades ålder. Det innebär att fler kommer kunna behålla sjukersättningen fram till 65 års ålder.

— Det är bra förslag som inte kommer en dag för tidigt. Vi har flera medlemmar som slitit hårt hela yrkeslivet, inom en arbetsmiljö som tär både fysiskt och psykiskt. De ska inte tvingas välja mellan att bli fattigpensionärer eller att skola om sig vid 62 års ålder, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

”Samhället måste ta ansvar”

Sineva Ribeiro menar att frågan är viktigare än någonsin — när antalet svårt sjuka patienter per personal ökar blir arbetsbelastningen tyngre och den etiska stressen ökar. Samtidigt menar hon att vi ännu inte sett konsekvenserna av treskiftsarbete, en vanlig arbetsform inom vården som tär på kroppen.

— Fokus i debatten har länge varit att den allmänna pensionsåldern ska höjas, men redan nu ser vi att många sliter så hårt i välfärdens viktiga yrken att de inte orkar ett helt yrkesliv. De har tagit ett stort samhällsansvar, nu måste samhället ta ansvar för dem som tvingats jobba under ohälsosamma förhållanden och se till att de får en rimlig sjukersättning och pension.

Sineva Ribeiro
Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande. Foto: Dan Lepp

Finns det en risk att en mer frikostig sjukersättning normaliserar en hård och ohälsosam arbetsmiljö?

— Vi måste jobba på flera fronter samtidigt. Vi måste ta hand om dem som just nu utförsäkras och tvingas in i fattigpension. Samtidigt driver vi som förbund frågor om villkor, arbetsmiljö och kompetensförsörjning gentemot arbetsgivarna. Vi sitter i förhandlingar om ökade pensionsavsättningar. Vi vill även se en förändring som gör att den som ofrivilligt är borta från arbetsmarknaden på grund av sjukdom får en pensionsavsättning baserad på lönen och inte den tillfälliga sjukersättningen. Välfärdens framtid hänger på dessa frågor, vi behöver personal som orkar ett helt yrkesliv, säger Sineva Ribeiro.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida