Poddande kollegor

Poddar från vårdgolvet: BMA-podden

Poddar från vårdgolvet: BMA-podden
BMA-poddens Sanela Halak och Eva Fabricius i sin jobbvardag. Men poddar gör de i studio. Foto: André de Loisted

Eva Fabricius och Sanela Halak är enhetschefer på avdelningarna för klinisk fysiologi och nuklearmedicin på Skånes universitetssjukhus i Lund respektive Malmö. Tillsammans med kollegan Andreas Malmgren driver de BMA-podden sedan fem år tillbaka. Idén kom de på under en utvecklingsdag. "Vi vill lyfta fram vårt fantastiska, men osynliga yrke, alltid lika lärorikt och utvecklande. Men sedan dess har vi blivit mer synliga", säger Eva Fabricius.

Eva Fabricius favoritdeckare är Hercule Poirot, för att han är eftertänksam. Hon och Sanela Halak är biomedicinska analytiker, tillika chefer, som lyser upp yrket med sina ficklampor genom att driva BMA-podden. Vårdfokus har träffat tre poddpar som tar oss med till sjukhusens lite mer dolda avdelningar: intensiven, psykiatrin och klinisk fysiologi.

I tre specialavsnitt av Vårdfokuspodden under sommaren intervjuar vi andra vårdpoddare. I det här avsnittet möter du duon bakom BMA-podden: Eva Fabricius och Sanela Halak, båda biomedicinska analytiker, och enhetschefer på Klinisk fysiologi och nuklearmedicin på Skånes universitetssjukhus. De intervjuas av Vårdfokus reporter Leni Weilenmann.

Innehållet i det här blocket kan inte visas

Du har valt att inte acceptera cookies på vårdfokus.se, därför kan inte detta innehåll visas.

Ändra mina inställningar för cookies

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida