Poddande kollegor

Poddar från vårdgolvet: Normalt galen

Poddar från vårdgolvet: Normalt galen
Rebecak Somogyi Iresjö och Emma Hannerstam är specialistsjuksköterskor inom psykiatri och arbetar som enehetschefer i allmänpsykiatrin i Stockholm. De driver tillsammans podden Normalt Galen. Foto: Alexander Donka.

Psykiatrisjuksköterskorna Emma Hannerstam och Rebecka Somogyi Iresjö menar att numera finns en större öppenhet kring psykisk ohälsa av modellen utbrändhet och ångest. De startade sin podd Normalt galen för att öka inblicken i slutenvårdens psykiatri. "Vi vill bidra till samtal om de lite svårare psykiska besvären", säger Rebecka Somogyi Iresjö.

Det har blivit rätt accepterat att vara utbränd eller ha ångest. Men många vågar fortfarande inte berätta att de vårdats inneliggande för psykisk sjukdom. Det vill psykiatrisjuksköterskorna Emma Hannerstam och Rebecka Somogyi Iresjö ändra på med sin podd. Vårdfokus har träffat tre poddpar som tar oss med till sjukhusens lite mer dolda avdelningar: intensiven, psykiatrin och klinisk fysiologi.

I tre specialavsnitt av Vårdfokuspodden under sommaren intervjuar vi andra vårdpoddare. I det här avsnittet möter du duon bakom podden Normalt Galen: Emma Hannerstam och Rebecka Somogyi Iresjö, båda specialistsjuksköterskor i psykiatri, som jobbar som enhetschefer inom psykiatrin i Stockholm. De intervjuas av Vårdfokus reporter Leni Weilenmann.

Innehållet i det här blocket kan inte visas

Du har valt att inte acceptera cookies på vårdfokus.se, därför kan inte detta innehåll visas.

Ändra mina inställningar för cookies

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida