Filippa Reinfeldt går till privat vårdföretag

Filippa Reinfeldt går till privat vårdföretag
Vid flera tillfällen har Filippa Reinfeldt mötts av demonstrerande barnmorskor under sin tid som sjukvårdslandstingsråd. Foto: Elisabet Forslind

Förra sjukvårdslandstingsrådet i Stockholm ska arbeta med lobbyverksamhet på Aleris.

19 december 2014

Under åren 2006-2014 var Filippa Reinfeldt (M) landstingsråd i Stockholm med ansvar för hälso- och sjukvård. Hon gjorde sig framför allt känd för valfrihetsreformer som ledde till omfattande privatiseringar av vården.

Efter valet 2014 petades hon av sin egen partigrupp och hamnade utanför den politiska makten. I dag berättar det privata vårdföretaget Aleris att Filippa Reinfeldt från februari 2015 kommer att ingå i koncernledningen och ansvara för affärsutveckling och lobbyverksamhet (public affairs) för hela Skandinavien.

– Det är oerhört spännande att bli en del av Aleris och få fortsätta arbetet med att utveckla och stärka hälso- och sjukvården, nu på skandinavisk nivå. Jag tar med mig mina erfarenheter från Sverige till Norge och Danmark, säger Filippa Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Politiker som går från höga maktpositioner direkt till att arbeta med public affairs i privata företag har uppmärksammats flera gånger. Nu blir Filippa Reinfeldt en i raden av politiker som använder sitt politiska kontaktnät i det privata näringslivet.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida