sollefteå

Personalen får inte bära knappar till stöd för BB

Landstingsledningen har förbjudit personalen på sjukhuset i Sollefteå att bära pins med texten "Jag stödjer BB-ockupationen" på sina arbetskläder. Men förbudet har snarare fått motsatt effekt.

BB i Sollefteå ockuperas fortfarande, trots att det snart gått fem månader sedan stängningen. Men att personal på sjukhuset har burit knappar som visar att de stöder ockupationen ogillas av landstingsledningen som förbjudit de anställda att ha dem på sina arbetskläder.

– Beslutet togs efter att det framkommit att patienter känt sig osäkra på sjukhuset då de först mött ockupanterna i entrén och sedan att personalen, varit oprofessionella då de burit pinsen, säger Johan Nilsson som är tillfällig sjukhusdirektör under semestern, till tidningen Ångermanland.

Men beslutet tycks ha lett till motsatt effekt, skriver tidningen.

– Vi har inte burit knapparna tidigare, men när vi fick det här meddelandet tyckte vi att det var så provocerande att vi alla köpte pins som vi har på oss, säger Helena Karlström, tidigare barnmorska och numera sjuksköterska, till tidningen Ångermanland.

Hon har svårt att tänka sig att patienter skulle bli upprörda och anser inte att det är en politisk handling att bära knapparna. Men Johan Nilsson håller inte med.

– Det var ett politiskt beslut att lägga ner BB, så visst är det helt klart politiskt.

Men några åtgärder mot de som fortsätter bära knapparna kommer landstinget inte att vidta, säger Johan Nilsson.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida