vårdpolitik

Förlossningsvården i Stockholm får mer pengar

Förlossningsvården i Stockholm får mer pengar
Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) hoppas att de nya pengarna ska användas till fler barnmorskor och läkare inom förlossningsvården i Stockholm.

De styrande Allianspartierna i Stockholms läns landsting lovar i dag att förlossningsvården ska få 120 miljoner mer per år för att kunna anställa fler barnmorskor och läkare.

31 augusti 2017

Krisen inom förlossningsvården och kraven på förbättringar har hörts allra tydligast från Stockholm. Nedlagda förlossningskliniker, brist på barnmorskor och föräldrar som skickas till andra sjukhus har kritiserats starkt från flera håll.

Nu verkar den styrande politiska majoriteten ha tagit till sig kritiken. Alliansen meddelar i dag att de höjer ersättningen till förlossningsklinikerna i två steg till totalt 120 miljoner kronor mer per år.

– Den ekonomiska ersättningen är en viktig del där vi undersökt behoven och fört en dialog med förlossningsklinikerna om vad som krävs för att kunna säkra och öka kapaciteten på kort och lång sikt. En nyckelfråga för vår förstärkning om 120 miljoner kronor är att kunna öka grundbemanningen av barnmorskor och läkare vilket klinikerna säger sig kunna göra, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd, i ett pressmeddelande.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida