Tre röster om Röntgenveckan:

Lars Blomberg.

Lars Blomberg
?Röntgensjuksköterska, neuroröntgen, Karolinska, Stockholm:
?— Det har varit en jättebra vecka. Jag tycker att strokeföreläsningen var det bästa, det var så mycket nytt som kom fram om hjärnans förändring vid demens och stroke. Vi måste hela tiden uppdatera våra kunskaper med de senaste rönen för att öka vår förståelse av exempelvis stroke, ju mer vi kan desto mer kommer det patienterna till godo. ?

— Det har också varit intressant att höra hur man föreställer sig röntgensjuksköterskans roll i framtiden.

 

Linda Thornholdz.

L??inda Thornholdz
?Student i Örebro, termin 5:?
— Den här veckan har betytt en nytändning för mig. När man läst ett par år börjar energin ta slut, men det här har varit väldigt häftigt. Hela atmosfären, att få träffa så många människor som jobbar med radiografi och slippa förklara vad det är jag pluggar till. Jag har känt mig hemma.?

— Det bästa var att vi studentstipendiater fick vara med på barnkursen på en och en halv dag och får intyg på det. Det var väldigt hög kvalitet på föreläsningarna och delen om barnmisshandel väckte mycket tankar. Det gör att det känns ännu viktigare att jag utbildar mig till det jag gör. Det behövs mer i grundutbildningen om bemötandet av barn, så att undersökningarna blir väl genomförda direkt, med tanke på barnens upplevelse och strålkänslighet. ??

 

Lena Andersson.

Lena Andersson
?Röntgensjuksköterska, ?Ängelholms sjukhus, Skåne?:
— Ämnet värdebaserad radiologi är svårt att förstå och se hur vi ska gå vidare med. Jag förväntade mig mer praktiska tips om hur man till exempel får bättre flöden när vi har akuta, planerade och drop in-patienter till exempel. ?

— Barnkursen var jättebra, där fick man intressanta tips. Jag hade velat ha mer sånt. En föreläsning som var bra var den om bäckenfrakturer där vi fick se fall och bilder och sedan följa diskussionen mellan radiologer och ortopeder.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida