Första lönen

Nu kartlägger vi ingångslönerna

Nu kartlägger vi ingångslönerna
Hur högt kommer ingångslönerna att klättra i år? Arkivbild: Mostphotos

Var tjänar nyexaminerade sjuksköterskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor bäst? Det ska Vårdfokus försöka ta reda på, med din hjälp.

5 april 2016

En stor del av Vårdfokus läsare är studenter och nya i yrket. Från er har vi fått ett önskemål, att vi inför sommaren ska ta reda på löneläget för nyutexaminerade.

Vi hjälps åt

Tidigare år har vi ringt runt till storsjukhus, landsting och regioner eller pratat med Vårdförbundets lokalavdelningar. I år hoppas vi kunna få fram en ännu mer omfattande kartläggning genom att ta hjälp av er som fått första jobbet.

Berätta om din första lön

Du som har tagit examen 2016, eller är på väg att göra det, och har klart med ett jobb, klicka dig in på Vårdfokus första-lönen-enkät och svara på några korta frågor. Ju fler svar vi får in, desto mer kan vi berätta. Så sprid, dela och peppa folk du känner till att delta. Enkäten är anonym.

Siffror och nyheter

Vårdfokus Facebooksida ska vi berätta hur kartläggningen går och släppa nya siffror så fort vi ser något spännande. Där får du enkelt koll på flödet av nyheter genom att gilla oss. Här, på Vårdfokus.se, kommer vi också att publicera nyheter om första-lönen-kartläggningen, som pågår ända fram till sommaren.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida