Kommunal säger också upp samverkansavtalet i Region Skåne

Förra veckan sade Vårdförbundet upp sitt samverkansavtal med Region Skåne. Nu gör Kommunal samma sak. Och orsakerna är desamma.

– Vi upplever att det inte är på så många ställen man lever upp till det fina avtal vi har. Innan det varit uppe på samverkan får vi läsa om strukturförändringarna i tidningen eller höra om dem via medlemmar. Till exempel primärvårdens bolagisering, säger Marianne Pettersson, regionalfacklig företrädare på Kommunal.

Den bristande samverkan gäller också de stora strukturförändringar det innebär att lägga ner större delen av operationsverksamheten i Landskrona och göra om lasarettet till ögonsjukhus.

Som Vårdfokus tidigare berättat har Vårdförbundets viktigaste invändning mot flyttplanerna varit att inga risk- och konsekvensanalyser gjorts. Det är en invändning som Kommunal delar.

– I går lämnade vi in två arbetsmiljöanmälningar, 6:6a, för att det inte gjorts konsekvensanalyser inför omgörningen till ögonsjukhus i Landskrona och av ommöbleringarna i operationsverksamheterna, säger Marianne Pettersson.

Vårförbundet i Skåne har tidigare lämnat in två arbetsmiljöanmälningar med samma innehåll.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida